Ponedjeljak, 11 Kolovoz 2014 10:22

Za poginule i umrle hrvatske branitelje

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

6. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR DERVIŠAGA  -

 DERVIŠAGA – Po 6. puta Udruga hrvatskih branitelja Drvišaga organizira Memorijalni nogometni turnir „Za poginule i umrle hrvatske branitelje“ a u prigodi Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana pobjede.
Manifestacija je započela svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi svetog Kuzme i Damjana u Kuzmici, a nastavljena je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno križa na groblju svetog Martina u Dervišagi. Vijence su položili članovi Udruge branitelja Dervišaga, članovi Mjesnog odbora Dervišaga, grad Požega i zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić, predstavnik požeške vojarne 123. brigade, delegacija NK Dinamo Vidovci-Dervišaga, roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja iz Dervišage te mještani Dervišage. Molitvu uz križ vodio je kuzmički župnik, mr Josip Krpeljević.
IMG 4734- Nastavljamo s turnirom za koji ove godine imamo prijavljeno deset ekipa. Prije početka turnira svoj nastup imat će folkloraši Kulturno umjetničkog društva Šijaci iz Biškupaca – istakao je predsjednik Udruge, Josip Smoljo. Zbog kiše u popodnevnim satima nisu igrale ekipe mladih nogometaša, nego samo seniorske ekipe.
Nakon međusobnih razigravanja u drugi krug ušle su ekipe Faust iz Kuzmice, Sad i nikad više iz Dervišage, Ivo Karlović iz Požege, NK Dinamo iz Vidovaca i UHBD iz Dervišage. Kako su već tradicionalne i vrijedne nagrade predviđene za pobjednike, igra je bila više nego dobra, a utakmice vrlo borbene i zanimljive za unatoč lošem vremenu vrlo mnogo posjetitelja.
Na kraju je požeški dogradonačelnik Darko Puljašić glavnu nagradu pečenog odojka uručio ekipi „Ivo Karlović“ iz Požege kao pobjedniku finala. Drugo mjesto i deset porcija čevapa uz gajbu piva osvojila je ekipa NK Dinama iz Vidovaca, a treću nagradu, gajbu piva, ekipa Faust iz Kuzmice.