Srijeda, 13 Kolovoz 2014 10:39

Započeli radovi na izgradnji šetnice uz Orljavu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ORLJAVSKI NASIP USKORO DOBIVA NOVI IZGLED  -

POŽEGA - Na konferenciji za novinare održanoj prije desetak dana požeški gradonačelnik Vedran Neferović informirao je javnost o projektu uređenja lijeve strane nasipa uz Orljavu, između Orljavske i Primorske ulice. Nakon što je ishodovana građevinska dozvola, počeli su radovi na izgradnji šetnice uz rijeku Orljavu, na zadovoljstvo svih Požežanki i Požežana. Uz suvremeno uređeni i opremljeni Sportsko-rekreacijski centar, postat će to prava rekreacijska oaza našega grada.
IMG 4632Tvrtka Presoflex gradnja je izvođač građevinskih radova, a počelo je sa skidanjem gornjeg, humusnog sloja, kako bi se tijekom idućih dana mogli nastaviti radovi na polaganju električnih kablova potrebnih za postavljanje javne rasvjete na šetnicu. Sredinom idućeg tjedna, ako dozvole vremenske prilike, bit će nastavljeni građevinski radovi na postavljanju rubnjaka te drenažnog sloja kako bi se moglo krenuti s popločavanjem nasipa.
- To je zajednički projekt Grada Požege i Hrvatskih voda. Radi se o obalnom nasipu dužine 545 metara koji će biti popločen, dobit će javnu rasvjetu i klupe. Ukupna vrijednost investicije je oko 800.000 kuna. Nadam se da će građani Požege biti zadovoljni novom šetnicom – rekao je gradonačelnik Neferović.