Utorak, 07 Listopad 2014 10:57

Nemamo alternativni planet na koji se možemo preseliti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

AKCIJE ZA ČIŠĆI OKOLIŠ I BRIGU O ZDRAVLJU U ČAGLINU  -

 ČAGLIN - Proteklog tjedna OŠ Stjepana Radića u Čaglinu imala je dvije akcije, prikupljanje i predaju elektronskog i električnog otpada i starog papira iz prostora škole.

- Na taj način doprinosimo čišćem i zdravijem okolišu. Obzirom da je EE otpad klasificiran kao opasni otpad, on se iz kućanstava, ustanova i tvrtki mora prikupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada. Također, prikupljanjem starog papira za recikliranje spašavamo ,,Zemljina pluća,, kako nazivaju šume na našem planetu. U akciju su se uključili učitelji i ostali djelatnici škole, a svoj doprinos, dajući nam stari papir, dali su i djelatnici Općine Čaglin, na čemu im najsrdačnije zahvaljujemo. Obzirom kako nemamo adekvatan prostor za skladištenje starog papira, nismo uključili naše učenike da donose stari papir iz svojih kućanstava, već smo se bazirali na stari papir u školi. Ali, to ne znači kako nam učenici nisu pomagali, pripremati stari papir za odvoz – kaže pedagoginja Ljiljana Đurčević, prof., te dodaje da su prikupili 140 kg elektroničkog otpada i 570 kg starog papira.

 Zahvala svima koji su sudjelovali u ovim akcijama, a akcijama će se i nastaviti. Doprinositi čišćem i zdravijem okolišu je imperativ svakog civiliziranog društva. „Nemamo alternativni planet na koji se možemo preseliti“, dakle, čuvajmo ovaj koji imamo!
Na fotografiji su učenici Robert Martinović, Ivan Nekić, Sara Perešin i Irena Poje iz VII. razreda.