Srijeda, 21 Siječanj 2015 13:07

Uz vincelovsku vatru i zeleno-plavo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA PROSLAVA VINCELOVA U GRADU POŽEGI -

POŽEGA – Ove godine ponovno će se u gradu Požegi obilježiti Vincelovo u organizaciji Turističke zajednice grada Požege, a uz tu manifestaciju Obrtnička komora i Udruženje obrtnika Požega organizirat će i manifestaciju Zeleno-plavo.

- Vincelovo u gradu Požegi ćemo obilježiti u suradnji Turističke zajednice grada Požege i Obrtničke komore što je za pohvalu. Ako želimo neke od naših manifestacija i događanja u gradu popularizirati i približiti gostima grada kroz ovu Zeleno-plavu inicijativu je sigurno dobra poveznica, ne samo zbog naših obrtnika nego i zbog Požežanki i Požežana koji će biti u pješačkoj zoni. Izražavam svoju potporu i zadovoljstvo da se na takav način prišlo organizaciji Vincelova u ovim teškim financijskim vremenima – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović na tiskovnoj konferenciji najavljujući manifestaciju Vincelovo u Požegi.

- Pozivamo sve posjetitelje da dođu u subotu 24. siječnja u 11 sati u šetališnu zonu Požege, gdje ćemo uz paljenje vincelovske vatre, simbolično rezanje trsova povezati jadranske i slavonske običaje te zajedničku eno i gastro ponudu. Ove godine imat ćemo atrakciju uličnog nakuhavanja Muzeja u Loncu zaboravljeni slavonskih jela, koju vežemo uz tradiciju Vincelova. Svoje umijeće pokazat će domaćini i gosti koje očekujemo u velikom broju. Očekivat će ih vincelovski ručak i sjajne delicije jadranskih i kontinentalnih specijaliteta – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ.

Predsjednik Obrtničke komore Stipo Barukčić i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Slavko Rich, najavili su gostovanje brojnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz jadranskih županija, te Gorskog kotara i Slavonije i Baranje u manifestaciji Zeleno-plavo koja se održava po osmi puta. Svi oni predstavit će se sa svojim tradicionalnim delicijama i jelima i pićima njihovog kraja, a predstavit će nam se Primorsko-goranska komora, Udruženja obrtnika Rijeka i Vrbovsko, Splitsko-dalmatinska komora, Udruženje obrtnika Kaštel i Brač, Vukovarsko-srijemska komora, Udruženje obrtnika Vukovar, Komora Istarske županije, Osječko-baranjska komora, Udruženja obrtnika Pazin i Poreč Virovitičko-podravska komora, Varaždinska komora, Međimurska komora, Koprivničko-zagorska komora, Zadarska komora, Obrtnička komora Zagreb.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vladimir Protić

VINCELOVO 6