Nedjelja, 19 Travanj 2015 13:51

"Gea oprosti"

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PALIJATIVNI TIM LIPA U PROJEKTU -

 PAKRAC - Palijativni tim LiPa proveo je u Kompleksu Janković dio svog projekta Gea oprosti – IMG 3336podnevanje. Koje je obilježeno tjelesnom aktivnošću i relaksacijom, pa se je kartalo, vježbalo, plesalo sve u opuštenoj atmosferi bez pobjednika i uz zdravi stol odnosno hranu i napitke (ocijeđeni prirodni sok od jabuke i cikle). Najbrojniji su bili učenici Srednje škole Pakrac – medicinski smjer i studenti sestrinstva iz Francuske (koji su u našim gradovima gosti).

U isto vrijeme na drugome mjestu u gradu dogradonačelnica Anamarija Blažević, tajnica tima LiPa Ljerka Pavković te učenici Srednje škole Pakrac zasadili su drvo crvenolisnog javora kojim se počeo stvarati „Gea park“ u Pakracu.

Jutro su učenici Srednje škole Pakrac i gosti studenti sestrinstva iz Francuske u sklopu istog projekta „Gea oprosti“ proveli na tržnici, mjerili su razinu šećera u krvi, krvni tlak, tjelesnu težinu visinu, izračunavali IMG 3362indeks tjelesne mase i savjetovali građane. Odaziv je bio odličan preko 200 građana se odazvalo akciji.

Akciju nastavljaju  22. travnja u 10h na Ramincu u Lipiku gdje će gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i djeca dječjeg vrtića Kockica posaditi hrast. Večer će završiti povečerjem u dvorani Quele u Lipiku gdje će biti modna revija pod maskama, puštanje videa o našoj Planeti, te uživanjem u zvučnoj kupki odnosno u gonganju. Povečerje počinje u 18:30.

Tekst/Foto: G. Vukić