Nedjelja, 26 Travanj 2015 10:51

Staza boema i umjetnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OTVORENA NOVA TURISTIČKA TURA GRADOM POŽEGA -

 POŽEGA - Turistička zajednica Grada Požege u suradnji sa Udrugom turističkih vodiča organizirala je i osmislila jedan novi turistički proizvod – turističku turu „Stazom boema i umjetnika“. Od poznatih i manje poznatih lokacija u gradu, gradskim ulicama i trgovima, kraj povijesnim građevina pošli smo i mi vođeni najpoznatijim požeškim gradonačelnikom Franjom pl. Cirakijem koji je pričao povijest svoga grada.

IMG 8467- Ovim turističkim proizvodom želimo naše ciljane goste upoznati s bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem grada kroz niz priča znamenitih umjetnika koji su dotakli naš grad bilo da su rođeni ovdje, živjeli ili kao gosti zavoljeli ga te svojim postignućima doprinijeli umjetničkom i društvenom životu Požege. Osim toga, želimo zaokružiti turističku ponudu grada te uz već prepoznatljiv eno i gastro turizam ove destinacije ponuditi našim gostima i sjajno kulturno i povijesno naslijeđe. Poslušajte turističkog vodiča koji će pričati o povijesti i umjetnosti – rekla je direktorica TZ grada Požege Silvija Podoljak te najavila da će turistički vodiči po želji grupe biti obučeni u povijesne kostime najpoznatijih Požežana, a na nekim povijesnim lokacijama dočekivati će ih povijesni likovi. Obučen u gradonačelnika Cirakija vodič Vladimir Štibrić zainteresirane građane i medije poveo je stazom boema i umjetnika gradskim ulicama i trgovima.

S ciljem što boljeg upoznavanja našeg grada TZ Grada Požege u suradnji sa Udrugom turističkih vodiča najavljuje i IMG 8472besplatna turistička vođenja pod nazivom „Upoznajmo svoj grad“ za sve naše sugrađane i individualne goste svake druge subote u mjesecu s polaskom u 11:00 sati ispred Gradskog Muzeja Požega. Počinjemo već 9. svibnja stoga pozovite svoje prijatelje i dođite – pozvala je Silvija Podoljak, pokraj najpoznatije vizure grada Požege, spomenika sv. Trojstvu koji je podignut kao zavjetni spomenik nakon što je grad Požega preživio kugu. Uz sve te povijesne objekte i građevine dočekivali su nas kostimirani likovi koji su još bolje dočaravali doba iz kojeg je nastala i priča o gardu Požegi.

Tekst/Foto: Vladimir Protić