Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016 09:28

Odlično iskustvo za preko 300 najmlađih natjecatelja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OTVORENI TWIRLING I MAŽORET KUP POŽEGA 2016 - 

POŽEGA – U Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u subotu se preko tri stotine mažoretkinja i twirlingašica s područja Požeško – slavonske županije natjecalo na Otvorenom mažoret i twirling kupu. Pred sutkinjama iz Koprivnice nastupile su plesačice i plesači iz Požege, Lipika, Pleternice, Velike i Jakšića.

- Prema Savezu čiji smo članovi obavezni smo određeni broj kupova odraditi kako bismo mogli prisustvovati na državnom prvenstvu. Jedna od tih kupova je i ovaj s tim da je on konkretno za mlađu dobnu skupinu od 5 do 14 godina, do kategorije seniorki za koje se kup održava u studenom. Imamo dva odvojena natjecanja – twirling natjecanje za koje izvješće predajemo u Hrvatski olimpijski odbor i mažoret natjecanje koje spada u naš matični Mažoret savez - rekla je Marina Mihelčić, organizatorica natjecanja.

Natjecanja ove vrste služe za skupljanje bodova, ali i iskustva mlađim dobnim skupinama kako bi i oni mogli sudjelovati na državnim prvenstvima. Natjecanje je otvorio i sve sudionike prigodnim riječima pozdravio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Tekst/foto: Lana Protić Malbašić