Četvrtak, 17 Studeni 2016 09:36

„Zlatni glas zlatne doline 2017.“ bit će 19. svibnja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UTVRĐEN DATUM ODRŽAVANJA 43. KAPTOLAČKOG TAMBURAŠKOG FESTIVALA POD MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM "KRONIKE POŽEŠKO-SLAVONSKE -

KAPTOL – Tradicionalni tamburaški festival “Zlatni glas zlatne doline 2017.” održava se u petak 19. svibnja iduće godine u Kaptolu. Očekuje se izvođenje dvadesetak novih pjesama pisanih za taj festival, a nastupit će brojni pjevači i tamburaški i zabavni sastavi s područja kontinentalne Hrvatske.

- Natječaj za nove pjesme raspisan je odmah nakon ovogoišnjeg festivala, a studijske snimke novih još neobjavljenih pjesama u izvođenju vokalnih solista, tamburaških sastava i pjevačkih skupina izvođači, autori ili tonski studiji trebaju slati do 20. ožujka na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ “Pan press” POŽEGA, Vučjak 9 ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – kaže Jelenko Topić, višegodišnji umjetnički voditelj „Zlatnog glasa zlatne doline.“

Nakon odabira pjesama, kao i ranijih godina, objavit će se festivalski album. Na sam dan priredbe 19. svibnja tijekom poslijepodneva održat će se generalna proba solista uz pratnju jednog tamburaškog sastava, najvjerovatnije „Posegane“, te proba drugih sastava ili pjevačkih skupina koji će nastupiti na festivalskoj pozornici kaptolačkog Vatrogasnog doma.

Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje pjesme i izvedbe, a isto toliko nagrada na osnovu glasova posjetitelja u dvorani.

Uz Udrugu za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege koja je nositelj programa festivala, organizator priredbe je općina Kaptol, pokrovitelj Požeško-slavonska županija, dok je Kronika požeško-slavonska medijski pokrovitelj.

Očekuje se da će novi festival emitirati više domaćih televizija u svojim glazbenim programima jer, kako je poznato, ovogodišnji „Zlatni glas zlatne doline“ emitirali su CMC televizija, Jabuka TV, DMC, Poljoprivredna TV, Osječka TV i Vinkovačka TV.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska