Ponedjeljak, 26 Veljača 2018 11:10

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dvojac provalnika iz Kaptola dolijao policiji

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana s područja Osijeka starosti 27 i 28 godina, koje se sumnjiči da su u subotu 24. veljače 2018., godine u popodnevnim satima, u Požegi u Osječkoj ulici, u trgovačkim centrima otuđili veću količinu raznih prehrambenih proizvoda. Protiv njih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe.

Policijski službenici su dovršili su i kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Kaptola i Požege starosti 19 i 26 godina koje su u petak 23. veljače 2018., oko 23.10 sati u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja zatekli u počinjenju kaznenog djela teška krađa. Također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su oni tijekom proteklog tjedna počinili dva kaznena djela dijela teške krađe u Požegi, u Ulici Hrvatskih Branitelja na štetu 46-godišnjaka. Protiv njih podnijeta je kaznena prijava i predani su pritvorskom nadzorniku.

19-godišnjakinji otuđen mobitel u Pakracu

U nedjelju, 25. veljače, policijskim službenicima je prijavila 19-godišnjakinja da je nepoznati počinitelj (ili više njih) u ranim jutarnjim satima, u Pakracu, u prostorijama ugostiteljskog objekta otuđio mobitel marke „„iPhone“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Omalovažavao policijske službenike

U nedjelju, 25. veljače, oko 6.05 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja 31-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) prilikom postupanja omalovažavao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Mladić pod utjecajem alkohola Renaultom sletio s ceste

U petak, 23. veljače, oko 6.45 sati, u mjestu Novi Bešinci 21-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.74 promila osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine vozilom sletio sa kolnika i udario u metalnu ogradu u vlasništvu pravne osobe s područja Kaptola. Istom će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođene brzine i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

49-godišnjak pijan vozio bicikli i "ševeljao" po cesti

U petak, 23. veljače, oko 19,05 sati na cesti između mjesta Bilice i Kadanovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 49-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.78 promila, ne krećući se uz desni rub kolnika i ne noseći reflektirajući prsluk upravljao biciklom. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog opisanih prekršaja.

Pas bez nadzora izletio pod auto, vlasnik zaradio novčanu kaznu

U subotu, 24. veljače, oko 12.40 sati, u Pleternici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom i to nalet osobnog automobila na psa. 66-godišnjak s područja Pleternice, ostavio je psa bez nadzora koji je istrčao na kolnik, zbog čega je došlo do naleta osobnog automobila požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 70-godišnji vozač na istog. 66-godišnjaku je naplaćena novčana kazna zbog prekršaja ne držanja psa pod nadzorom.

Predali ubojita sredstva

U petak, 23. veljače, na području grada Požege, 38-godišnjak je policijskim službenicima predao jedno topničko streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Istoga dana na području Pakraca građanin koji je zatražio da ostane anoniman je policijskim službenicima predao 1,2 kilograma eksploziva koji je također izuzet i pohranjen u prostorije policije do uništenja.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska