Banner 750x94 kolinda

vincelovo vetovo 2020

Breadcrumbs

Četvrtak, 11 Srpanj 2019 09:42

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Dragovoljno predali ubojita sredstva u Požegi i Pakracu

U srijedu, 10. srpnja 2019., na području Požege, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva, te je policijskim službenicima predao revolver, protupješadijsku minu i upaljač za istu. Istoga dana, u Pakracu, također građanin koji je želio ostati anoniman, predao je jednu puško strojnicu. Ubojita sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Dobro je podsjetiti - akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.