Srijeda, 23 Lipanj 2021 08:16

53-godišnjak u Pleternici otuđio PVC stijene, 23-godišnjak u mjerama samoizolacije nije bio kod kuće, požar na Renaultu

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom, sa područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 18. do 21. lipnja 2021., iz skladišta u Pleternici, otuđio dvije klizne PVC stijene u vlasništvu 38-godišnjaka. Protiv 53-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Krađa“.

Unatoč određenoj mjeri samoizolacije, nije zatečena kod kuće

U ponedjeljak 21. lipnja 2021., provodeći kontrolu poštivanja određenih mjera samoizolacije, policijski službenici su utvrdili da 23-godišnjakinja sa područja Požege, ne poštuje određenu mjeru samoizolacije, odnosno prilikom nadzora nije zatečena na adresi na kojoj se trebala nalaziti u samoizolaciji. Njoj će biti izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U ponedjeljak, 21. lipnja 2021., na području Požege, građanin koje je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao 97 komada streljiva raznog kalibra. Ubojita sredstva su pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Požari u Eminovcima i Vetovu

U ponedjeljak, 21. lipnja 2021., oko 14.30 sati, u Eminovcima, za vrijeme vožnje, zbog kvara na sustavu za dovod goriva, došlo je do samozapaljenja dijela sustava za dovod goriva i izolacije na osobnom automobilu marke „Renault“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 38-godišnjaka, kojim je upravljala 32-godišnjakinja, a  koji je ugašen nedugo nakon izbijanja, od strane prolaznika i vatrogasaca i time spriječena veća materijalna šteta.

U utorak, 22. lipnja 2021., oko 15 sati, na području zvanom „Gložac“ iznad Vetova, na neutvrđen način je došlo je do požara na otvorenom prostoru prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje nepoznatog vlasnika. Požar ugašen oko 15.40 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko pola hektara, pri čemu nije nastala veća materijalna šteta.