Četvrtak, 24 Lipanj 2021 10:02

Krađa nezaključanog bicikla a u prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Prijavio krađu bicikla

U srijedu 23. lipnja 2021. policijskim službenicima je prijavio 44-godišnjak da mu je dana 22. lipnja 2021. u večernjim satima u Lipiku u Ulici Hrvatske mladeži, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nezaključani bicikl marke „Orbea“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

U srijedu 23. lipnja 2021. oko 8 sati u mjestu Kusonje, 33-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, osječkih registarskih oznaka, vožnjom unaprijed uključivala se u promet iz dvorišta, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, niti je propustila sva vozila koja se kreću prometnom površinom na koju se uključuje. Tom prilikom naišao je teretni automobil marke „Volkswagen“, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 51-godišnjakinja koja je izlaskom iz nepreglednog zavoja uočila kako se vozilo uključuje u promet te je pokušala izbjeći  sudar, vozilom djelomično prešla u suprotnu prometnu traku i udarila prednjim dijelom vozila u prednji desni dio „Opela“. U prometnoj nesreći 51-godišnja vozačica je teško ozlijeđena, dok je dijete starosti četiri godine koje se nalazilo kao putnik u „Opelu“ i koje nije bilo u dječjoj sjedalici niti je bilo vezano sigurnosnim pojasom lakše ozlijeđeno. Protiv 33-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“  te izvješće zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također slijedi i obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Tijekom protekla 24 sata dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Kutjevu u ulicama Republike Hrvatske i župnika Mirka Messnera.