Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 10:47

Pod utjecajem alkohola i droge vozilom bježali policijskim službenicima pa uhićeni

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 21-godišnjak  i 22-godišnjak su smješteni u posebnu prostoriju policije i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje

U nedjelju 5. prosinca 2021. oko 3.30 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti teretni automobil marke „Volkswagen“, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati muškarac koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika i nepropisnom brzinom nastavio vožnju u smjeru Požege gdje je počinio niz prometnih prekršaja (nepoštivanje strane kretanja vozila, ne davanje pokazivača smjera, ne postupanje  po prometnim znacima, prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu te pretjecanje kolone vozila pred pružnim prijelazom) nakon čega je dolaskom do križanja ulica kralja Petra Svačića i kralja Krešimira zaustavio vozilo te s putnikom počeo bježati, no ubrzo su ih sustigli policijski službenici i priveli u prostorije policije gdje  je utvrđeno da je vozilom pod utjecajem alkohola  od 1,22 promila upravljao 21-godišnjak, dok je kod 22-godišnjeg suvozača, koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,24 promila. Također je utvrđeno da su obojica bila pod utjecajem droge. 21-godišnjak  i 22-godišnjak su smješteni u posebnu prostoriju policije i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 22-godišnjak

U nedjelju 5. prosinca 2021. oko 19.15 sati u Požegi na raskrižju ulica Sokolove i Matice Hrvatske, 35-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije zaustavio vozilo te je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnjak. Nakon udara „Audi“ je odbačen na nogostup prilikom čega je udario u zid kuće u vlasništvu 73-godišnjaka. U prometnoj nesreći 22-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 35-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila su se tri bijega s mjesta prometne nesreće u Lipiku na Trgu kralja Tomislava, u Požegi u Ulici Ivana Gorana Kovačića i u Pakracu u ulici Andrije Hebranga te prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Batinjani.