Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 11:12

Vikend akcija policije prikupila 66 prekršaja a rekorder dobio kaznu 38.100 kuna i 60 dana zatrvora

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 66 prekršaja, od čega ističemo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, tri prekršaja  nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 5. prosinca 2021. oko 3.30 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, gdje su policijski službenici  prilikom kontrole prometa pokušali zaustaviti teretni automobil, kojim je upravljao 21-godišnji vozač koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika i nepropisnom brzinom od 119 km/h nastavio vožnju u smjeru Požege gdje je počinio niz prometnih prekršaja (nepoštivanje strane kretanja vozila, ne davanje pokazivača smjera, ne postupanje  po prometnim znacima, prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu te pretjecanje kolone vozila pred pružnim prijelazom). Također je odbio vađenje krvi i urina na prisutnost droga u organizmu, dok mu je utvrđena koncentracija alkohola  od 1,22 promila. Protiv 21-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog na novčani iznos iznosu od 38.100,00 kuna i kazna zatvora od 60 dana.