Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 09:53

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provalili u obiteljsku kuću i ukrali novac

 U razdoblju od 9. do 12. prosinca, u mjestu Rajsavac, u obiteljskoj kući, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio novac u vlasništvu 33-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

 Kod muškarca (52) pronašli pištolj i streljivo bez dokumenata

 U petak, 12. prosinca, na području općine Velika, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva 52-godišnjak prilikom čega su pronašli dva pištolja i manju količinu streljiva. Protiv 52-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 Dragovoljno predala streljivo

 U subotu, 13. prosinca, na području grada Pakraca, 61-godišnjakinja je predala nekoliko desetaka komada streljiva koje je pronašla u vrtu. Streljivo je izuzeto i bit će naknadno uništeno.

 Sletio s kolnika i udario u zaštitnu ogradu

 U subotu, 13. posinca, oko 18.15 sati, u Požegi, u Frankopanskoj ulici, 62-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,29 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, uslijed utjecaja alkohola i neprilagođene brzine je izgubio nadzor nad vozilom te sletio van kolnika i udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Protiv njega slijedi prekršajni nalog. Tijekom vikenda se dogodila i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Mihaljevcima.

Vozio sa neregistriranim vozilom, te se potukao sa policijskim službenicima

 U petak, 12. prosinca, oko 19.25 sati, u mjestu Skenderovci, policijski službenici su zatekli 39-godišnjaka koji je na osobni automobil marke „Volkswagen“ postavio nepripadajuće registarske pločice kako bi se vozilom mogao koristiti u prometu. Prilikom postupanja policijskih službenika 39-godišnjak ih je tjelesno napao. Protiv 39-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kaznena djela „Krivotvorenje isprave“ i „Prisila prema službenoj osobi“.

Pijani muškarac (67) vrijeđao policajce 

 U subotu, 13. prosinca, oko 23.20 sati, u Pakracu, Trg 76. bataljuna, policijski službenici su u pokušaju provale zatekli 67-godišnjaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,38 promila. Prilikom postupanja policijskih službenika 67-godišnjak ih je omalovažvao i vrijeđao. Protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog.

Požar u kući u dnevnom boravku

 U subotu, 13. prosinca, oko 14 sati, u Pakracu, u Ulici Pilanski put došlo je do požara u prostoriji dnevnog boravka u vlasništvu 26-godišnjaka prilkom čega je izgorio drveni pod.

Požar na krovištu garaže

 U nedjelju, 14. prosinca 2014. godine, oko 8.15 sati, u Vidovcima, u Ulici Vilima Korajca, došlo je do požara na krovištu garaže u sklopu kuće u vlasništvu 50-godišnjaka. Prilikom požara je izgorjelo krovište.

 Mušakrac (48) verbalno i tjelesno napao maloljetnika (16)

 U subotu, 13. prosinca, oko 17.30 sati, u mjestu Seoci, 48-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola verbalno i tjelesno napao 16-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

 U subotu na nedjelju 13/14. prosinca, u vremenu od 23.45 do 0.15 sati, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, policijski službenici su prilikom provođenja racije kod 22-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

 U nedjelju, 14. prosinca, oko 3.40 sati, u Pakracu, u Ulici Braće Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Ford“, kutinskih registarskih oznaka zatekli 21-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,14 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.