Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 13:52

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Otuđen radni alat

 U razdoblju 25./26. veljače, u Požegi, u Ulici Kralja Petra Svačića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz garaže u vlasništvu 29-godišnjaka otuđio radni alat u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dvije dragovoljne predaje oružja

U petak, 27. veljače, na području grada Pleternice, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima jednu automatsku pušku sa dva pripadajuća spremnika.
U subotu, 28. veljače 2015. godine, u Požegi, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je predala policijskim službenicima jedan revolver. Oružja su izuzeta i pohranjena u prostorije Policijske uprave do uništenja.

Provaljeno u prodavaonicu

U razdoblju 27./28. veljače,  u mjestu Zagrađe, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je otuđio novac, cigarete te razne artikle. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao drogu

U petak, 27. veljače, u večernjim satima, u mjestu Velika, u Ulici Vladimira Nazora, u ugostiteljskom objektu, prilikom provođenja racije, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli manju količinu droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Prometna problematika

U subotu, 28. veljače, oko 4.45 sati, u mjestu Bresnica, 43-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,52 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed utjecaja alkohola je izgubio nadzor nad vozilom te udario u betonski rub kolnog ulaza u vlasništvu 58-godišnjakinje. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju, 1. ožujka, oko 4.40 sati, u Požegi, u Ulici Kralja Petra Svačića, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,75 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom prilikom čega je udario u prometni znak u vlasništvu Grada Požege i u osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 56-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u mjestu Busnovi te u Požegi na kružnom toku ulica Stjepana Radića-Republike Hrvatske-Dr. Franje Tuđmana-Kamenita vrata, dok su se dva bijega s mjesta prometne nesreće dogodila u Požegi na Trgu Svetog Trojstva te u MIhaljevcima u Zrinskoj ulici.

Tekst: Alen Protić Foto: arhivska fotografija