Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 09:28

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Lipiku ukraden bicikli ispred stambene zgrade

U razdoblju od 27. do 28. travnja 2016. godine, u Lipiku, u Ulici Vukovarska avenija, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio bicikl marke „Peugeot“ u vlasništvu 29-godišnjaka, a koji je bio osiguran ispred stambene zgrade. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Iz obiteljske kuće nepoznati lopovi ukrali nekoliko tisuća kuna

U petak, 29. travnja, tijekom noći, nepoznati počinitelj (ili više njih) je u Požegi, u Frankopanskoj ulici, iz obiteljske kuće, otuđio novčani iznos od nekoliko tisuća kuna u vlasništvu 23-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je lažno prijavio da je tijekom mjeseca svibnja 2015. godine prijavio gubitak vozačke dozvole iako mu je ona bila privremeno oduzeta u Njemačkoj poradi počinjenog prometnog prekršaja. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao drogu

U petak, 29. travnja, oko 23.50 sati, u Požegi, u Ulici Alojzija Stepinca, policijski službenici su kod 23-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Zbog prosjačenja zaradio optužni prijedlog

U subotu, 30. travnja, oko 11 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, ispred trgovačkog centra, 33-godišnjak je prosjačio novac od građana zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tri vožnje u alkoholiziranim stanjima

U petak, 29. travnja, oko 16.15 sati, u mjestu Badljevina, u Ulici kralja Zvonimira, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 32-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,11 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 21.50 sati, u Jakšiću, u Osječkoj ulici, zatečen je 22-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao motociklom marke „Gilera“, novogradiških registarskih oznaka i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,23 promila.

U subotu, 30. travnja, oko 0.35 sati, u Vidovcima, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su u osobnom automobilu marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zatekli 50-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,65 promila. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

43-godišnjak bez vozačke dozvole sletio s mopedom u putni kanal i zadobio teške tjelesne ozlijede

U subotu, 30. travnja, oko 22.40 sati, između mjesta Buk i Kalinić, 43-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, sletio je mopedom u kanal prilikom čega je teško tjelesno ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog. Tijekom vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Trenkovu na Trgu Ante Starčevića te u Zakorenju.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija