Petak, 08 Srpanj 2016 11:04

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ukrao parfeme pa uhićen, a u pretresu kuće zapljenili mu dvije puške i streljivo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom sa šireg područja Pleternice utvrđeno je da je u srijedu 6. srpnja 2016. godine iz prodavaonice u Požegi u Mesničkoj ulici otuđio parfeme u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Brzom intervencijom policijskih službenika on je u neposrednoj blizini događaja uhićen, a temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražene su prostorije u kojima prebiva i tom prilikom su mu oduzete dvije automatske puške i streljivo te protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela Krađa i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari.

Autom oštetio rampu na pružnom prijelazu i pobjegao

U četvrtak, 7. srpnja, oko 22.30 sati u Jakšiću u Kolodvorskoj ulici na prijelazu ceste preko željezničke pruge nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je polubranik jer se nije zaustavio u trenutku kada su na uređaju za spuštanje bili uključeni zvučni i svjetlosni signali. Počinitelj ove prometne nesreće potom je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao zbog čega policijski službenici tragaju za njim.

Isti dan dogodila se još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog automobila i traktora oko 13.30 sati u mjestu Dervišaga.

Tekst: A, Protić Foto: ilustrativna fotografija