Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 12:54

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljno predao bombe

U petak, 28. listopada, u Lipiku, 58-godišnjak je predao policijskim službenicima četiri ručne bombe koje je pronašao prilikom čišćenja podrumskih prostorija. Bombe je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i one će biti pohranjene u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavali javni promet vozeći u pijanim stanjima i bez vozačke dozvole

U subotu, 29. listopada, oko 17.35 sati, u Pleternici, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su zatekli 26-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,27 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

U subotu, 30. listopada, u Požegi, u Županijskoj ulici, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zatekli 28-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,14 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, novogradiških registarskih oznaka. Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Teretnim kombijem sletio u voćnjak i udario u betonske stupce

U petak, 28. listopada, oko 10.15 sati, na državnoj cesti D-51, u blizini mjesta Ferovac, 23-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine prešao je vozilom na suprotni kolnički trak a potom sletio s kolnika u voćnjak te udario u betonske stupce u vlasništvu 44-godišnjaka. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i u to u mjestima Cerovac i Omanovac te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Miroslava Kraljevića.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija