Subota, 23 Ožujak 2019 09:59

Povećati broj članova sa sadašnjih 650 novim pogodnostima za vozače

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA AUTOKLUBA POŽEGA - 

Počela je sezona zamjene zimskih guma na vozilima koju članovi imaju besplatno dva puta godišnje

POŽEGA – Prošle godine Autoklub Požega imao je u svom članstvu preko 650 članova, no to svakako nije dovoljno i treba dodatnim akcijama i pogodnosti za članove i vozače povećati broj članova, zaključak je redovne Godišnje skupštine koja je održana u Krčmi Zlatni lug u Donjim Emovcima. Nekada je u članstvu bilo i 1.100 članova što se smatralo „zlatnim vremenima“ Autokluba i HAK-a kada je gotovo svaki vozač s vozilom postajao član. I danas svatko tko položi vozački ispit dobije člansku kartu, no mnogi to članstvo dalje ne produže. Stoga u AK Požega misle da im treba više promidžbe o tome što sve mogu dobiti članovi.

Od prošle godine AK Požega nabavio je i vozilo za prijevoz automobila u kvaru ili oštećenih u prometnim nesrećama, dolaze članovima i prevoze ih do njihove destinacije dugi niz godina imaju autoradionicu u kojoj članovi mogu popraviti svoja vozila, vrše zamjenu guma na vozilima, besplatno dva puta godišnje za članove, a tu je i niz pogodnosti koje dobivaju i HAK-ovom karticom, koje je AK Požega član kao i ostali klubovi iz svih gradova u Hrvatskoj. – Ovo šlep vozilo svakako nam puno znači, jer sada članovima možemo u bilo koje vrijeme pomoći na cesti, zaposlili smo i vozača vozila, ujedno i automehaničara koji može otkloniti kvar na cesti, ili po dovozu vozila u radionicu. Dosta dodatnih pogodnosti naši članovi imaju sa svojom članskom karticom, no brojni vozači nisu toga svjesni, što je svakako naš posao da u dogledno vrijeme privučemo nove članove – istakao je predsjednik AK Požega, Marijan Babić.

Članovi skupštine jednoglasno su usvojili sva izvješća o radu, financijska i Nadzornog odbora, te planove za naredno razdoblje. U planu rada članovi svakako očekuju više sredstava i edukativnog materijala od HAK-a za edukaciju djece u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola, što se tiče prometa i njihovog sudjelovanja u prometu. Tu je akcija Klik, Djeca u prometu, obilazak škola i rad s prvašićima, dolazak vozila za demonstracije vožnje, sudara, vožnje u pijanom stanju, edukacije djece po svim školama o ponašanju na semaforu, prelasku ulica s simpatičnim i za djecu interesantnim vozilima, poklon cvijet i materijali za Dan žena za vozačice i dr. U svim tim akcijama odlično surađuju s Policijskom upravom Požeško-slavonskom i policijskim službenicima, koji su im i gostovali na Skupštini. Skupštini je nazočio i saborski zastupnik Zdravko Ronko, koji je i član Nadzornog odbora AK Požega, te prom. dr. sc. Marijan Cesarik.