Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 10:46

Popularni Spačeki posjetili Požegu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Na Trgu Svetog Trojstva u Požegi više od 50 popularnih Spačeka predstavljeno je u sklopu 23. svjetskog susreta Spačeka. Riječ je o najmasovnijem okupljanju vozača i simpatizera Citroënovog legendarnog automobila 2CV, popularno zvanog Spaček, koje se neprekidno održava od 1975. godine.

Goste su dočekali domaćini Oldtimer club Trophy Požega i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji su im uz riječi dobrodošlice pripremili i osvježenje.

- Ovo je izvrsna manifestacija i čestitam organizatorima na odabiru ruta. Adriatic rutu svi poznaju, ali ova kontinentalna ruta gdje je i Požega, uz podršku Hrvatske turističke zajednice, doista promovira Slavoniju i kontinentalnu Hrvatsku. Područje je to koje ima vrhunsku turističku ponudu, posebice gostima iz Europe koji vole izvornu prirodu te kvalitetnu hranu i piće, uz sve ostale ljepote koje mogu vidjeti - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Iako se glavni dio 23. svjetskog susreta Spačeka održava u Samoboru, nakon susreta krenuli su na avanturističko-turističke vožnje 2CV Adriatic Ride i Continental Ride kako bi upoznali ljepote Hrvatske, a na ruti je i Požega, pojasnio je Silvo Rebić iz Hrvatskog 2CV Citroën Kluba.

- U Samoboru se skupilo oko 3800 vozila, odnosno 12 do 15 tisuća ljudi cirkuliralo je kroz naš kamp u osam dana. Nakon toga krenuli smo u dva kraka kroz Hrvatsku, a cilj nam je pokazati zelenu i plavu Hrvatsku, predstaviti se u najboljem svjetlu i ponuditi gostima najbolje od onog što imamo. Naši sudionici su uglavnom gosti iz Nizozemske, Belgije, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Austrije, Poljske, a imamo vozilo iz Australije. Susret se organizira svake dvije godine i imali smo tu sreću da smo prije četiri godine u Poljskoj dobili kandidaturu za Hrvatsku i mislim da smo napravili sve da prezentiramo Hrvatsku kao zemlju gdje gostoprimstva i ljepote ne manjka - rekao je Silvo.