Banner 750x94 kolinda

vincelovo vetovo 2020

Breadcrumbs

Petak, 13 Rujan 2019 12:36

Uz zanimljivo predavanje i puno korisnih informacija na kraju predavanja djeci su podijeljene prigodne bojanke, promidžbeni materijal te reflektirajuće kabanice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE -

POŽEGA - Policijski službenici PU požeško-slavonske i ove godine provode preventivnu akciju “Poštujte naše znakove” koja se tradicionalno, već 25 godina provodi uz početak školske godine kako bi najmlađim sudionicima u prometu pružili pomoć u stjecanju prvih iskustva. Akcija je predstavljena i u Osnovnoj školi „Julija Kempfa“ u Požegi gdje su se s mališanima družili glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković i policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Mario Matijević iz PP Požega koji je održao edukativno predavanje.

Početkom nove školske godine u prometu se pojavljuje veliki broj najmlađih sudionika kojima je u stjecanju prvih iskustava u samostalnom sudjelovanju u prometu potrebno pružiti pomoć i ukazati na sve opasnosti na koje mogu naići na putu od kuće do škole. Na predavanju su djeca upoznata s važnijim prometnim pravilima s naglaskom na promet pješaka i kretanje kolnikom te važnijim prometnim znakovima koji se odnose na sigurno kretanje u prometu. U prometnim nesrećama, u prvih sedam mjeseci ove godine na području PU požeško-slavonske nastradalo je desetero djece, jedno je teško i devet lakše ozlijeđeno. Tijekom istog razdoblja 2018. godine u prometnim nesrećama nastradalo je četvero djece, svi su lakše ozlijeđeni.

Uz zanimljivo predavanje i puno korisnih informacija na kraju predavanja djeci su podijeljene prigodne bojanke, promidžbeni materijal te reflektirajuće kabanice iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Za napomenuti je da će policijski službenici tijekom mjeseca rujna provesti edukativna predavanja u prvim razredima svih osnovnih škola.

Također su učenicima naglasili da se tijekom mjeseca rujna provodi niz preventivnih aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja, a dana 26. rujna se obilježava projekt „EDWARD“ - Dan bez poginulih u prometu. Zajedničkom fotografijom prvašići su s policijskim službenicima oblikovali znak nulu kao poruku da podržavaju taj projekt.