Srijeda, 15 Travanj 2020 13:38

Požeški Studentski dom je završen, ali zapinje s opremanjem za koji se išlo na ponovni natječaj

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

POŽEGA - Gradnja prvog požeškog Studentskog doma simboličnim polaganjem kamena temeljca, započela je u listopadu 2018. godine. Bio je to  službeni početak izgradnja više godina najavljivanog i potrebnog Studentskog doma u Požegi no, projekt je ‘zapeo’ na dobavi opreme i opremanju sada već završenog objekta.

 - Natječaj za opremanje objavili smo u rujnu prošle godine ali nitko od ponuditelja nije odabran jer nisu dostavili sve podatke koji su se tražili. Potom je raspisan drugi natječaj koji je završen, sad je sve to u Ministarstvu i nadam se kako će se uskoro krenuti s opremanjem. Projekt službeno završava 1. kolovoza i do tada sve mora biti gotovo. Studenti će se moći useliti u rujnu – kazao nam je doc. dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi.
Ukupna vrijednost projekta gradnje Studentskog doma na početku je procijenjena na 32,7 milijuna kuna. Financira ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Od ukupne vrijednosti projekta, 32 milijuna i 708 tisuća kuna, bespovratno je 32 milijuna i 638 tisuća kuna. – Taj iznos će na kraju biti manji, jer su svi malo spustili cijene – dodao je Andrlić.
20200415 133020

Studentski dom je bruto površine 2.888,66 m2. a u njemu će biti 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente s invaliditetom, potom polivalentna sportska dvorana, zajednička učionica, čajna kuhinja s blagovaonicom, samoposlužna praonica i opremljena kuhinja s menzom za osamdeset osoba.   (v.m.)