Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 08:27

Uz Dan grada Požege i Grgurevo Fakultet turizma i ruralnog razvoja Požega prezentirao studij i Akademska vina

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Povodom Dana grada Požege udruga diplomiranih studenata ALUMNI "FTRR", Vinum Academicum  i Studentski centar Požega u suradnji s Fakultetom u pješačkoj zoni u Požegi ispred trgovine Akademskih vina Zlatne doline organizirali su "Prezentaciju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi". Tom prilikom mogle su se čuti brojne informacije koje se odnose na rad i aktivnosti same institucije te njezinih smjerova. Sve  nazočne pozdravili su predsjednik ALUMNI "FTRR" Bruno Horvat mag. oec, doc. dr. sc. Berislav Andrlić prodekan za razvoj i poslovanje te dekan prof. dr. sc. Borislav Miličević.

Tijekom izlaganja svi prisutni su mogli saznati sve o aktivnostima koje se odnose na Fakultet to jest njegovu fokusiranost na znanstveno-istraživački rad, izvrsnost, osiguranje kvalitete te suradnje s lokalnom zajednicom s ciljem brze zapošljivosti studenata u sektoru turizma, ugostiteljstva i povezanih djelatnosti. Predstavljanje je bilo popraćeno degustacijom vrhunskih Akademskih vina posebno odabranih za ovu promociju Graševina, Pinot sivi Kumovo, Rose, Pinot bijeli. Uz vino su bile poslužene i vinske kiflice te ostali pekarski proizvodi. Prigodnu degustaciju vina vodio je donedavni student Fakulteta Blaž Arežina.

Nakon odrađene promocije na Trgu. Svetog Trojstva u Požegi u sklopu projekta Zeleno-plavo studenti Fakulteta Petar Klarić i Sara Mesić organizirali su specijalnu degustacija salenjaka, štrudla, bazlamače i čvarkuša pripremljenih u kuhinji Studentskog doma u Požegi. Na navedenim promocijama bili su nazočni članovi udruge ALUMNI "FTRR" Slavenko Čuljak, Zdravko Matičević, Vedran Kovačević, Vjekoslav Pišmiš, Milan Paun i Domagoj Prša ravnatelja požeškog Studentskog centra.