Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 12:25

Druga mobilnost učenika Tehničke škole Požega u Portugalu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA / BRAGA - PORTUGAL  - U periodu od 02.03. do 16.03.2024., 14 učenika i 4 nastavnika Tehničke škole realizirali su mobilnost u okviru KA121 Erasmus+ projekta mobilnosti.  Na mobilnosti u portugalskoj Bragi sudjelovalisuučenisi zanimanja: Tehničar za mehatroniku - 4, Strojarski računalni tehničar - 5, Automehatroničar - 3 i CNC operater - 2.Učenici su praktičnu nastavu obavili u 7 poduzeća/obrtničkih radionica te na taj način unaprijedili svoje stručne kompetencije i vještine.

Svi naši učenici su pokazali vrlo visok stupanj radnog entuzijazma i odnosa prema radu, prema svojim mentorima u poduzeću i našim domaćinima, ljudima iz partnerske organizacije Bragamob. Iz svih ustanova je povratna informacija o njihovom radu i ponašanju bila odlična, takoda s pravom možemo reći da obrazujemovrlo kvalitetne  učenike.

Obzirom da je Braga vrlo veliki grad iz našeg kuta gledanja jer broji preko 200.000 stanovnika, učenici su do poduzeća imali organizirani prijevoz. U slobodno vrijeme i dane vikenda učenici su imali organizirane kulturološke aktivnosti, te su posjetili i razgledali znamenitostiBrage, Porta, Lisabona i Fatime.

Svi sudionici mobilnosti su ostvarili planirane ishode učenja i kao potvrdu za svoj rad i trud dobili su certifikate o obavljenoj praksi i Europassmobility dokument. Završetkom mobilnosti, obaveze učenika i nastavnika sudionika mobilnosti nisu završile. U sljedećih mjesec moraju napisati i poslati Izvješće i Dnevnik prakse prema Nacionalnoj agenciji. Jednako tako ćemo u budućim tjednima, kad god bude prilika, progovarati o mobilnosti kako bi se s rezultatima iste upoznao što veći broj  ljudi.

Koordinator projekta: Denis Smojvir, univ. mech. spec.