Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 16:18

Edukativna predavanja „Alkohol i mladi vozači“ za učenike Ekonomske škole Požega

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Kroz predavanje učenici su upoznati sa štetnostima koje kod mladih vozača izaziva konzumacija alkohola  -

U ponedjeljak 18. ožujka 2024. u Požegi u Ekonomskoj školi, za učenike trećeg razreda, policijski službenik Policijske uprave požeško-slavonske Miro Miličević održao je preventivno predavanje „ALKOHOL I MLADI VOZAČI“- projekt prevencije sigurnosti u prometu i štetnosti utjecaja alkohola na mlade vozače u prometu.

20240318 131825Kroz predavanje učenici su upoznati sa štetnostima koje kod mladih vozača izaziva konzumacija alkohola, odnosno koje neželjene posljedice može izazvati u mladoj osobi sudioniku u prometu u svojstvu vozača. Učenici su upoznati s problemima i posljedicama koje stvara konzumacija alkohola i vožnja pod utjecajem alkohola, te kažnjivim ponašanjima i zakonskim odredbama koje se odnose na alkohol i mlade vozače u prometu.

Uz prikaz broja prometnih nesreća u razdoblju od 2020. do 2023. godine i broj  mladih vozača sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola naglašeno im je da je alkohol jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća te da i već niska koncentracija alkohola u krvi utječe na vozačke, motorne i senzorne sposobnosti.

Uz navedeno predavanje, učenicima je prezentiran rad policije, te su upoznati sa uvjetima za  upis kandidata u program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka koji provodi Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u Zagrebu.