Ponedjeljak, 25 Ožujak 2024 08:24

Prezentacija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi na 9. Festivalu kulenove seke u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA / VELIKA - Udruga diplomiranih studenata ALUMNI "FTRR" i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi u suradnji sa Studentskim domom u Požegi te Vinum Academicum organizirali su prezentaciju smjerova Fakulteta te vrhunskih svojih vina na  9. Festivalu kulenove seke u Velikoj. Navedeni festival je najveće Hrvatsko i međunarodno natjecanje proizvođača ove mesne delicije iz pet država u regiji, ove godine sa 98 uzoraka iz 8 hrvatskih županija sve do Primorsko-goranske županije i pet država.
Ispred Fakulteta nazočne je pozdravio Bruno Horvat mag.oce te je predstavio aktivnosti i smjerove Fakulteta. U izlaganju je spomenuto da je hrana dio nematerijalne  kulturne baštine u turističkoj destinaciji. Sve navedeno se izučava na studijima a u tu priču se uklapa kulen i kulenova seka kao slavonski brend. Fakultet turizma i ruralnog razvoja je regionalni lider u segmentu turizma i ruralnog razvoja te djeluje kao centar znanstvene izvrsnosti koji na inovativan i kreativan način uz inozemna iskustva povezuje nastavnu i znanstvenu djelatnost kroz transfer znanja i tehnologije.
Prigodnu degustaciju vina uz prezentaciju istih održao je donedavni student Fakulteta Blaž Arežina bacc. ing. agr. Brojna Akademska vina uz degustaciju kulenove seke koje su donijeli proizvođači iste iz cijele Hrvatske mogla su se kušati na prigodno uređenom stolu koji su pripremili članovi udruge. Studenti Fakulteta također su pripremili mesne plate s vrhunskih suhomesnatim proizvodima te poznatim slavonskim sirevima. Organizatori ove hvale vrijedne manifestaciju su bili Požeški čuvari baštine, Kronika Požeško-slavonska i KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Velike. Članovi udruge Alumni "FTRR" koji su sudjelovali u promociji i prezentaciji Fakulteta su bili Zdravko Matičević i Vedran Kovačević.