Četvrtak, 11 Travanj 2024 17:02

Promocija udomiteljstva - u Požeško-slavonskoj županiji imamo samo 24 udomiteljske obitelji

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Što znači biti udomitelj? Zašto udomiteljstvo? Zašto je udomiteljstvo dobro za djecu? Tko i kako može postati udomitelj? Na navedena pitanja danas su u pješačkoj zoni Grada Požege odgovore nudili članovi Županijskog tima za udomiteljstvo Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Županijske službe Požeško-slavonske županije, Područnog ureda Požega i Obiteljskog centra, Područne službe Požeško-slavonske.

Aktivnost je to u okviru niza planiranih akcija usmjerenih promociji udomiteljstva kojima ove dvije ustanove u suradnji žele građanima približiti ovaj plemeniti poziv.

IMG 3785U Požeško-slavonskoj županiji imamo ukupno 24 udomiteljske obitelji od koji su samo 4 tradicionalne udomiteljske obitelji u kojima su smještena djeca koja se izdvajaju iz svoje obitelji zbog razloga koji ugrožavanju njihovo zdravo i sigurno odrastanje. Potrebe su veće od toga, stoga želimo građanima približiti informacije o tome kako postati udomitelj i na koji način udomitelji skrbe o djeci, starijim i nemoćnim osobama te kakvu podršku mogu dobiti.

Jako cijenimo dugogodišnji trud i zalaganje naših postojećih udomitelja te bismo voljeli kada bismo imali mogućnost djeci i odraslim osobama kojima je to potrebno, omogućiti smještaj u okruženju gdje se mogu osjećati sigurno i povezano, a takve uvjete može im pružiti samo stabilna i podržavajuća obitelj.

Građanima su informacije o udomiteljstvu dostupne putem letaka te informacija u Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područnom uredu Požega, Županijska 16 i Obiteljskom centru, Područnoj službi Požeško-slavonskoj na adresi Dr. Filipa Potrebice 2, Požega kao i na web stranicama navedenih ustanova.