Petak, 27 Veljača 2015 11:27

Jedan od najjačih centara u županiji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

64. REDOVITA SKUPŠTINA DVD-a TORANJ -

 TORANJ – U prostorijama DVD Tornja održana je 64. Redovita izvještajna skupština na kojoj su prisustvovali vatrogasci i mladež DVD-a Toranj i gosti DVD Velika, DVD Trenkovo, DVD Biškupci, DVD Golo Brdo, DVD Brestovac, DVD Kaptol, DVD Orljavac, te načelnik Općine Velika Vlado Boban, predsjednica Općinskog vijeća IMG 6398Antonija Pavlović, predsjednik VZŽ Željko Petrović, član zapovjedništva i predsjedništva VZŽ Antun Adžić te član županijske skupštine Požeško-slavonske Nedeljko Marić.

- Veselim se doći ovdje kod vas i vidim da ste jedna ekipa, jedno dobro društvo. Drago mi je da ste se uklopili što se tiče financijskih sredstava te što smo uspjeli odraditi ono što smo si zacrtali. Treba pripaziti na novi zakon o udrugama da se prilagodite i pripremite, kontrole su pojačane i tretiraju vas kao profesionalce a vi ste ovdje nositelji ne samo vatrogastva, ovdje u Tornju nego i kulturnog i društvenog života. Ja vam se još jednom zahvaljujem za sve što ste napravili jer pomažete i meni i naravno da je u naselju lakše živjeti kad imaju ekipu kao što ste vi -  rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Toranj djeluje neprekidno od 1951. godine. Vatrogasno društvo broji 57 člana, aktivni 22 člana, pričuvni 10 članova, počasni IMG 63995 članova, vatrogasna mladež 20 članova. Prošle godine DVD Toranj imao je 5 intervencija od toga 2 intervencije od poplava, 2 požara otvorenog prostora i 1 sprovod.

Kako su prošle godine obečali da će urediti dom to su i učinili. Uz pomoć Općine ožbukali su cijeli vatrogasni dom i spremište. Popravili su krovište doma, promijenili prozore na cijelom vatrogasnom domu te popravili i obojali vrata spremišta. Organizirali su zabavu povodom uređenja doma te uz mještane sela i druge uzvanike koji su im pomogli zabavljali se kasno u noć. Bilo je još i 28 radnih akcija, održavanje vozila i opreme, košnja trave na igralištu, čišćenje prostora oko igrališta, izrada stolova i klupa, bojanje prozora i vrata, nabavka drva za ogrjev.

IMG 6403- Drage volje sam se odazvao na vašu skupštinu jer uvijek mi je drago doći u sredine koje dobro rade i posebno male sredine gdje je puno teže raditi. Drago mi je da imate vatrogasnu mladež to me posebno raduje jer to nije više demagogija to je istina na mladima budučnost ostaje, dakle sa ovima mladima će te sigurno sutra steći ljude operativce koji će vas zamjeniti. Također me raduje što imate jedan solidan broj operativnih članova s obzirom da je selo malo. Rezultate postižete sve bolje i veće, kao centar stvarate najjače centre u županiji od deset centara, vama su vrlo blizu centar Brestovac i naravno Pakrac i Lipik koji su od donacije vlade Tirola uspjeli opremiti svoja društva, dakle tu prednjačite i tu vodite u preventivnom i operativnom smislu i to mi je posebno drago – rekao je predsjednik VZŽ Željko Petrović.

Nakon završene skupštine DVD Toranj je podijelio zahvalnice DVD-u Velika što im je pomogla oko nabavke dva računala, načelniku Općine Velika Vladi Bobanu, predsjednici vijeća Općine Velika Antoniji Pavlović, Antunu Horvatu i jedno priznanje Robertu IMG 6411Baumgartneru. Posebne diplome o stjecanju zvanja vatrogasac dobili su Josip Puškarić, Pišta Berdi, Danijel Kapel, a Mihael Kostadinović je dobio uvjerenje o usavršavanju za osposobljavanje specijalnost bolničar.

Tekst/Foto: Alen Protić