Srijeda, 15 Travanj 2015 14:24

Uz jubilej očekuju vatrogasno vozilo iz Tirola

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

90. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD SULKOVCI -

SULKOVCI – DVD Sulkovci su proteklog vikenda proslavili 90. godina rada i djelovanja. Na skupštini su bili nazočni svi članovi DVD-a te gosti iz drugih DVD-a. Kao i inače skromno su proslavili veliku godišnjicu svojeg društva, ali nisu krili razočaranje izostankom čelnika grada Pleternice na slavlju njihovog velikog jubileja, političkih i čelnika županije, kao i ostalih vrhovnih ljudi iz Vatrogastva. DVD je ovom prilikom održao Redovnu godišnju skupštinu i Svečanu skupštinu društva. Tako su u radnom dijelu skupštine zapovjednik Marko Adžić i tajnik društva Ivan Liščević podnijeli izvješća o radu u prošloj godini, istakavši osposobljavanje članstva za vatrogasna zvanja i specijalnosti, uređenje vatrogasnog doma, intervencije zbog poplava u Gradcu i drugo. DVD ima 51. izvršujućeg člana, 24-ero mladeži i 12-ero djece, a novim programom rada predviđena je nabava opreme i jednog vozila. Svečani dio sjednice je započeo jedan od najstarijih vatrogasaca Drago Krpota koji je podnio prikaz razvoja društva kroz povijest izdvojivši posebno izgradnju vatrogasnog doma, organizaciju brojnih priredbi kroz desetljeća rada, potporu cijelog sela u djelovanju vatrogasaca te formiranje operativne jedinice 1967. godine i nabavu prve tlačne štrcaljke, agregata za gašenje požara itd.

Na svečanom dijelu skupštine uručena su i uvjerenja za specijalnost akcidenata s opasnim tvarima koje su dobili Hrvoje Ribić, Marko Vukoja, Ivan i Denis Lišćević te Marko Adžić. Za bolničara su se usavršili i uvjerenja primili Denis Lišćević, Petar Vidaković, Hrvoje Ribić, Igor Majetić, Josip Knezović, Ivan Lišćević, Marko Adžić i Marko Dorbić. Za tehničke intervencije osposobljeni su Josip Knezović, Ivan Lišćević, Marko Adžić, Hrvoje Ribić i Denis Lišćević. Za strojara je osposobljen Marko Adžić.

Predstavnik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Josip Ašenbrener uz čestitke za jubilej uručio je i priznanje vatrogasne zajednice PSŽ, te plaketu Hrvatske vatrogasne zajednice, a predstavnik Vatrogasne zajednice Požeštine Dragutin Žnidarec je također uručio priznanje te najavio skoru dopremu vozila ovom društvu iz Tirola.

Tekst/Foto: Vanja Protić