Ponedjeljak, 29 Lipanj 2015 13:42

Najviše vozača dvoprega do sada ali i vozačica

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KONJIČKI KLUB PLETERNICA ORGANIZIRAO MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR -

PLETERNICA – Proteklog vikenda Konjički klub Pleternica je i ove godine organizirao Međunarodni konjički turnir koji se održao tri dana na pleterničkom Hipodromu. Prvog dana u petak vožene su Vožnje dresure, u subotu je bila Maratonska utakmica, a u nedjelju Završnica turnira, vožnja preciznosti. Iako je kiša pljuštala od samog početka natjecanja vozači su odvezli sve vožnje. Turnir je svečano otvorio župan Alojz Tomašević, a gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić se obratili svim natjecateljima i zaželjela im što bolja vremena sa što manje kaznenih bodova. Turnir je bio najbrojniji i najkvalitetniji do sada. Na kraju, obilježili su ga Slovenac Miha Tavčar koji je osvojio najviše nagrada i ukupni je pobjednik kada se zbroje rezultati sva tri dana, te Antun Medvidović iz Sikirevaca, koji je u ukupnom poretku bio odmah iza Tavčara te osvojio titulu prvaka Hrvatske u kategoriji dvopreg. Treće mjesto zauzeo je Viktor Szabo iz Mađarske. Pobjednica u jednopregu je bila vozačica iz Estonije Pille-Riin Roosileht, te Tomislav Drenjančević iz Đakova.

Uz Međunarodni konjički turnir na hipodromu je bio i sajam gospodarstvenika i udruga, a izlagali su obiteljska poljoprivredna gospodarstva Kolundžić, Tomašević, Gučić, Rezo, Pilaš, Bošnjak i Karlić, bila je tu i Lavanda Kristić, Ika detalji, Erma Interijeri, Pro-metal, Gotika, Lim rad, Vina Markota i Mljekara BIZ.

Lovačko društvo iz Pleternice je kuhalo lovački gulaš koji se prodavao po simboličnoj cijeni, a prikupljeni novac su donirali Udruzi za pomoć djeci Radost iz Pleternice.

Tekst/foto: Vanja Protić