Srijeda, 01 Srpanj 2015 01:03

Strava i užaš: Odbacio osam malih štenaca

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UDRUGA SIRIUS MOLI ZA POMOĆ -

 JAKŠIĆ – Kakva ljudskost moraš biti da odbaciš osam malih štenaca i da gledaš kako umiru bez hrane i vode. Čime su zaslužili umrijeti na ovakav način, ako si već ti koji si ih odbacio nehumano biće i ne brineš za njih, možda postoji netko tko bi skrbio za njih koga bi možda uveseljavali trčkarajući po dvorištima i livadama njihovih kuća. Postoji 11667415 686623668138231 5839482073682992140 nuvijek jednostavniji način nego odbaciti kasno navečer nedužne psiće nadajući se da ih nitko neće pronaći i da ćeš prikriti zlo koje si učinio. Da si po društvenim mrežama slučajno podijelio koju fotografiju kroz par dana bi ih podijelio, ako već nisi bio u stanju brinuti se za njih.

- Večeras smo na dojavu policije izašli u Jakšić. Na izlazu iz sela prema Vetovu u plantažu lijeske netko je istresao leglo štenaca Hrvatskog ovčara. Očevidac koji je pronašao leglo od osam štenaca, jedno je ponio sa sobom i pozvao policiju. Zatekli smo tri mrtva šteneta, dva živa, a dvoje je nestalo – rekla je Gordana Malbašić predsjednica Udruge za zaštitu životinja Sirius koja dodaje kako je ovo je već drugi put u mjesec dana da je u Jakšiću pronađeno leglo. Napominje kako je jedan psić udomljen te ima još dva za udomit i da se u oba slučaja radi o štencima koji još ne jedu samostalno te moli sve koji mogu pomoći sa donacijama da pomognu kako bi se moglo kupovati zamjensko mlijeko.

 Svi koji želite pomoći Udruzi Sirius novčanim sredstvima možete uplatiti na žiro račun: HR1623600001102039392, poziv na broj 02 1122, jer u ovakvim trenutcima pomoć im je prijeko potrebna. Možda će mi netko zamjeriti na ovako pisanom tekstu jer sam previše izravan bio, ali ovakve stvari si ne bi trebali dozvoljavati. Projekt o kastraciji pasa koji provodi Udruga Sirius nije bezvezan projekt, bolje kastrirati jednog psa nego odbaciti njih osam.

 Tekst: Alen Protić Foto: Udruga za zaštitu životinja Sirius