Srijeda, 19 Kolovoz 2015 13:05

Izletište „Mali Raj“ otvoren turistima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAJEDNICA TALIJANA „LIBERTA“ IZ PLOŠTINA UREĐUJE IZLETIŠTE -

 PLOŠTINE – Još jedno turističko odredište više na području grada Pakraca otvorilo je svoja vrata i ponudu. Zajednica Talijana Liberta iz Ploština svečano je otvorila izletište „Mali Raj“. koje se prostire na sedam jutara šumskih površina. Ideja je bila urediti izletište koje je odmah imalo ambicije privući turiste svojim povijesno-edukativno-zabavnim sadržajem. Na izletište Zajednica veže i slijedeće sadržaje koje već ima izgrađene u Ploštinama, restoran s 300 sjedišta, 6 dvokrevetnih soba, dvostazna automatska kuglana, muzej u školi. U susjedstvu Ploština nalazi se jedina na pakračkom području, vinarija Časić, u Kapetanovom Polju lovačka kuća sa streljanom, a između Tornja i Strižićevca nalazi se kulturni spomenik sakralnog karaktera nulte kategorije. U središtu svega toga je Mali Raj.

Inicijator i pokretač te ideje je Anton Bruneta, a njegova volja i rad stvaraju takav autoritet i entuzijazam kod njegovih mještana da i druge privoli na volonterski rad. Izletište je djelomično uređeno volonterskim radom Liberte, a po najavi uskoro će se naći i u ponudi TZ Pakrac.

Na svečanom otvorenju Malog Raja na priredbi je sudjelovalo oko 100 članova svih uzrasta. Organizirano je takmičenje u jedenju pudinga, trčanju u vrećama, nošenju zdjele vode na glavi, boćanju, kuglanju na visećoj kuglani, itd. Djeca su pustila golubove u znak mira, ljubavi i prijateljstva, a najmlađa članica Liberte je svečano presjekla vrpcu. Nakon kulturnog i sportskog programa nastavljeno je druženje uz specijalitete s ražnja.

Tekst/foto: Gordan Vukić