Srijeda, 25 Studeni 2015 13:58

Igrokaz i film „Živim život bez nasilja“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČENICI ČETIRI POŽEŠKE OSNOVNE ŠKOLE NA EDUKACIJI O NENASILJU -

POŽEGA – Policijska uprava Požeško-slavonska već šestu godinu provodi projekt „Živim život bez nasilja“ koji objedinjuje interaktivne radionice koje se provode u obrazovnim institucijama, umjetničko-edukativni program, interaktivnu parlaonicu i edukativni kviz o nasilju među učenicima. Cijeli projekt je prepoznala i Europska mreža za prevenciju kriminaliteta koja je projekt nagradila u kategoriji projekata prevencije. Do sada u pet godina edukacije je prošlo preko 10 tisuća učenika.

- Projekt se provodi s ciljem sprečavanja nasilja na ženama, nasilja u obitelji, nasilja među mladima. Ovog proljeća su odrađene interaktivne radionice u osnovnim školama grada Požege. Na današnji Dan borbe protiv nasilja nad ženama i mi se uključujemo ovim programom i prikazom filma – istakao je Zoran Jušić, zamjenik načelnika PU požeško-slavonske.

Članovi novinarske i debatne grupe OŠ Dobriše Cesarića prikazali su scenski prikaz na temu nasilja u obitelji, vrtiću, vršnjačkom nasilju, nasilju na ulici, u odnosu među spolovima, nasilju na radnom mjestu. Prikaz je naišao na odličan prihvat brojne publike, njihovih vršnjaka, koji su njihovu kreativnost u prikazivanju nasilja nagradili burnim pljeskom.
Učenici su na kraju pogledali namjensko-edukativni film „Živim život bez nasilja“.

Tekst/foto: Vladimir Protić