Nedjelja, 29 Svibanj 2016 11:39

Kako se zdravo hraniti, rekreirati i zdravo živjeti

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

15. MANIFESTACIJA "POŽEGA ZDRAVI GRAD" SA 300 BICIKLISTA NA BICIKLIJADI -

POŽEGA - Uz šetalište Nikole Tesle u Požegi na livadi kraj Orljave održana je po 15. puta manifestacija „Požega – zdravi grad“ u organizaciji Turističke zajednice grada Požega. Ova manifestacija promovira zdravi način života, rekreaciju, zdravu prehranu i bicikliranje. Na postavljenim štandovima su požeške sportske i rekreativne udruge prezentirale svoje programe bavljenja sportom i rekreacijom, eko udruge, društva i OPG, pčelari i medari, uzgajivači lavande koji proizvode zdravu hranu prezentirali su zdravu prehranu a izviđači, planinari, biciklisti kako svoj hoby pretvoriti u doprinos jačanju svog zdravlja.

- Ova manifestacija Požega zdravi grad je pozdrav svim biciklistima, našim sportašima, udrugama, ljudima na štandovima koji su danas ovdje dopodne u našem parku. Požega ima sve argumente za biti zdravi grad s ovom infrastrukturom koju danas imamo, uz sportski centar, ovaj naš dio koji imamo uz Orljavu, šetnice, staze i novi bazen, pa je sigurno da imamo sve uvjete da budemo zdraviji, no moramo se malo više pokrenuti – riječi su kojima je pozdravio sve okupljene požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Manifestaciji se po treći puta pridružuje i Udruga Puma, koja organizira biciklijadu za bicikliste i rekreativce, mlade i stare, cijele obitelji. Ovaj puta na biciklijadu, koja se od ove godine zove „Biciklijada Tomislav Šedevi“ u spomen na biciklistu koji je tragično stradao putujući na biciklu u grad heroj Vukovar, a bio je strastveni biciklista, odazvalo se preko 300 sudionika. Lijep i sunčan dan mnoge je izmamio da izađu na svojim biciklima, pa i nekoliko cijelih obitelji na biciklima, te rekreativnom vožnjom ulicama grada i sve do izletišta Stari fenjer u prigradskom naselju Turnić. – Zadovoljan sam velikim odzivom i ove godine na biciklijadu, kroz koju ćemo na jedan rekreativan način prijeći 9 km do seoskog imanja u Turnićima. Tamo nas očekuje nastavak druženja i zanimljive sportske igre s biciklima – istakao je predsjednik udruge Marijan Crnjac.

Zbog učestalih krađa bicikala svake godine, djelatnici Policijske uprave Požeško-slavonske i ovaj puta organizirali su besplatnu registraciju bicikala, te savjete kako zaštiti svoj bicikl od krađe te savjete za kretanje biciklista u prometu. Do sada su na cijelom području PU registrirali preko 2 tisuće bicikala, a samo na ovoj manifestaciji oko 70 biciklista pristupilo je registraciji, priopćila je Ivana Radić, glasnogovornica PU.

Tekst/foto: Vladimir Protić