Subota, 04 Lipanj 2016 10:12

Svečana priredba u izvedbi učenika svih razreda

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKA OŠ DOBRIŠA CESARIĆ OBILJEŽILA SVOJ DAN ŠKOLE -

POŽEGA – Gradsko kazalište bilo je prepuno učenika, nastavnika i još više roditelja, baka i djedova učenika, koji su došli pogledati svečanu završnu priredbu povodom dana škole požeške OŠ Dobriša Cesarić. U programu su sudjelovali učenici i njihovi učitelji svih razrednih odjeljenja. IMG 0185Sve goste i uzvanike pozdravila je ravnateljica škole Zvjezdana Krip, a kratko se obratio i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te učenicima poželio puno uspjeha u daljem školovanju.

- Svakom novom školskom godinom dolaze i novi izazovi, a iza nje ostaju lijepe uspomene, novo znanje i trud učitelja koji su s njima radili, koji često ostaju na marginama, a koji u našem društvu imaju golemu ulogu u stvaranju novih vrijednosti i znanja - rekao je gradonačelnik Neferović.

Kako školu napuštaju osmaši, nakon osam godina zajedničkog života u školskoj sredini, ovo je bio i oproštaj od njih. Riječi poruke uputili su im njihovi školske kolege - Kako bi vaši učitelji i dalje bili ponosni na vas, pustite misli neka slobodno putuju, ali ne zaboravite temelje koji su vam dali širinu i osnovu da budete ono što jeste. Ne zaboravite najvažnije, pobrinite se dobiti ono što stvarno želite jer će vas to prisiliti da volite ono što vam se daje.

IMG 0184Nakon izvođenja himne, koju je otpjevao učenik Dinko Maslač iz 6.b uz pratnju mentorice Danijele Petrinić na klaviru, uslijedio je program priredbe od 10 točaka. „Gle igre li krasne“ otpjevali su mali i Veliki zbor uz mentorice Lidiju Pecko i Danijelu Petrinić. "Mi s„o djeca vesela“ izveli su učenici nižih razreda u folklornom stilu i prikazu starih dječjih igara i sportskih disciplina nekada. pripremila ih je mentorica Snježana Potočnjak. „Five little ducks“ glazbeno scensku igru izveli su učenici 2.a razreda koje je pripremila mentorica Sandra Halt-Ćuže. „Igra se rastužila“ izveli su učenici nižih razreda Područne škole Nova Lipa uz mentoricu Julijanu Banovac. „En ten tini“ poznatu brojalicu prikazali su kroz igru učenici nižih razreda uz mentoricu Lidiju Pecko. „Cirkus“ su prikazali gimnastičari koje je pripremio mentor Goran Njavro. „kako smo se igrali na satu hrvatskog jezika“ prikazala je dramska skupina viših razreda uz mentoricu Vesnu Leopoldović. „Plesnu igru“ prikazali su učenici 4. a razreda s mentoricom Ines Čereg. „Naranča“ pjesma je koju su izveli polaznici Velikog zbora uz mentoricu Danijelu Petrinić. Voditelji su bili učenici Dinko Maslač, Domenika Lekić, Tena Antolović, Petra Čuljak, Adam Uremović, Eva Gotlibović i Franko Rajič, a sve je koordinirala Blanka Đimoti Zima.

Tekst/foto: Vladimir Protić