Utorak, 21 Lipanj 2016 13:25

Požežani će se kupati 10. srpnja kada je najavljeno otvorenje bazena

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RADOVI NA POŽEŠKOM BAZENU NAPREDUJU PREMA PLANU -

POŽEGA – Da bi se i sam uvjerio da radovi na izgradnji Požeških bazena idu dobro, požeški gradonačelnik Vedran Neferović obišao je radove. Za sada po uvjeravanju inženjera Presoflex gradnje, na gradilištu sve teče normalno, rokovi se stižu i sve će biti završeno na vrijeme.

IMG 2535- Obećali smo građani da će se ovaj kompleks s dva bazena završiti do 10. srpnja, to će se i realizirati, a 10. srpnja imamo otvorenje bazena. Ovdje sam s ponosom pred svima, jer ovaj projekt je urađen s požeškom pameću, s inženjerima iz našeg grada, s tvrtkama iz našeg grada, što je dodatna vrijednost za ovu sredinu. Grad Požega ima svoje probleme u infrastrukturi na pojedinim objektima, no na ovom lokalitetu cijela priča će biti riješena. Cijela investicija od 13 milijuna kuna bit će na zadovoljstvo građana okončana, kvaliteta života građana u budućnosti bit će poboljšana. Požežani se mogu ponositi s infrastrukturom kakvu mnogi gradovi u hrvatskoj nemaju, koja je istovremeno realna i u skladu s mogućnostima ovog grada i proračuna – rekao je gradonačelnik Neferović, dodajući da će ovaj bazen imati najmodernija filterska postrojenja za proizvodnju čiste vode, osigurane svlačionice i ugostiteljsku ponudu hrane i pića, te novih 54 parkirnih mjesta. – Silni skeptici su tvrdili da se ovo ljeto neće završiti ova investicija, no ova investicija će već ovo ljeto služiti građanima Požege – dodaje Neferović, najavljujući i besplatnu školu plivanja za djecu i sve neplivače od 11. srpnja koja je prijavljena Ministarstvu obrazovanja i sporta.

IMG 2552Nova strojarnica i priprema vode s kompletnim filterskim postrojenjem se montira, no najveći dio toga se ne vidi, jer u podrumskim prostorijama su izgrađena dva kompenzacijska bazena, jedan iz kojega se pripremljena čista voda ubacuje u bazen, a drugi koji prihvaća svu vodu iz preljevnih kanala oko bazena, koja poslije ide u filtriranje i pripremu za ponovni povrat u bazene. Tu je stotine i stotine metara cijevi, cijela postrojenja koja se ne vide jer su pod zemljom. Zgrada za pripremu vode odmah je građevinski pripremljena da se može ubaciti i postrojenje za pripremu grijane vode u budućnosti – pojasnio je inženjer strojarskog dijela cijelog projekta Mario Ferenc.

- Želim odgovorno reći svim građanima Požege da je nakon završetka ovih radova prioritet uređenje Trga sv. Terezije a idemo i sa novim natječajem za izvođače radova na novom Dječjem vrtiću. Racionalno u skladu s proračunom, ali i potrebama građana sve najavljene investicije ćemo završiti, isto kako smo završili Glazbenu školu, u završnoj fazi smo na novom dijelu zgrade Gradske knjižnice IMG 2560i čitaonice. Znači uspjet ćemo porješavati one probleme koji su u ovom gradu godinama stavljani na marginu, a izvlačile su se manje bitne stvari i politička prepucavanja. ovo je život grada, s ovim građani žive i ovo građani trebaju – zaključio je Neferović te pokazao i lokaciju budućeg studentskog doma koji će grad Požega graditi zajedno s Veleučilištem u Požegi sredstvima EU fondova. I to je rezultat nove dobre suradnje s Veleučilištem i njegovim novim Upravnim vijećem, primijetio je Neferović.

Tekst/foto: Vladimir Protić