Srijeda, 29 Lipanj 2016 10:28

Kutjevačka i požeška OŠ Julija Kempfa imaju veći broj upisanih prvaka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U NOVU ŠKOLSKU GODINU 40-AK PRVAŠIĆA MANJE UPISANO NA PODRUČJU POŽEŠTINE -

POŽEGA – Broj upisanih učenika u prve razrede osnovnih škola na području Požeštine i ove je godine manji u odnosu na prošlu godinu za 40 učenika, a još više u odnosu na nekoliko godina prije. Jedino se dvije škole mogu pohvaliti da će imati veći broj upisanih u odnosu na prošlu školsku godinu. Kutjevačka OŠ Zdenka Turkovića upisati će 13 prvašića više te požeška OŠ Julija Kempfa, 16 učenika više. Povećanje broja upisanih je u matičnoj školi Kutjevo dok u 9 područnih školama broj učenika ostaje isti.

Isti broj učenika ostaje upisan u OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ Dobriše Cesarića Požega i OŠ Vilima Korajca Kaptol. Požeška OŠ Antuna Kanižlića upisat će 16 učenika manje, od kojih u Područnoj školi Vidovci 4 učenika manje.

U OŠ Dragutina Lermana Brestovac upisano je 2 učenika manje, u OŠ fra Kaje Adžića Pleternica upisano je 24-ero učenika manje u koji su broj uključene i sve njene područne škole, a Područna škola Frkljevci od nove školske godine ukida jedan razredni odjel. OŠ Mladost Jakšić od nove školske godine kreće sa šest manje upisanih prvašića, kao i OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika. Katolička osnovna škola u Požegi upisuje dvoje učenika manje.

Osim prvašića, manje učenika bit će i u ostalim razredima, jer se krajem godine iz gotovo svih škola ispisao dio učenika, koji su sa svojim roditeljima otišli u druge krajeve Hrvatske, a najviše u inozemstvo gdje su roditelji pronašli posao.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija