Četvrtak, 13 Srpanj 2023 14:00

Održan Kazališni Nokturno – Noćna preobrazba uz poeziju, glazbu i ples

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - U sklopu Kazališnih ljetnih večeri, na vanjskoj pozornici Gradskog kazališta Požega održan je Kazališni Nokturno. Večer poezije, glazbe i plesa je nešto novo i zanimljivo u programu Kazališta, za što se ravnateljica Valentina Neferović nada kako će prerasti u jednu lijepu tradiciju.

„To je novi program za koji vjerujem da će zaživjeti i da će ga požeška publika prihvatiti. Radi se o čitanju i recitiranju poezije profesora i učitelja hrvatskog jezika naših škola. Ideja je bila da uključimo profesionalce, oni su profesionalci u svojim poslovima, no nisu glumci, ali na taj način i njih promoviramo i potičemo posjetitelje na čitanje poezije i taj vid umjetnosti.“ – rekla je Valentina Neferović.

Odabrane pjesme interpretirali su profesori i profesorice hrvatskog jezika Anita Katić, Miroslav Peroutka, Valentina Neferović, Lidia Gerstman, Valentina Mirković, Miroslav Paulić, Nataša Puljašić, i Kristina Lešić uz vodstvo Marijane Ćorluke. Glazbene ulomke i pratnju izvele su profesorice Glazbene škole Požega Matea Šeremet i Lucija Ticl Polić. Da je i ples poezija, svojom izvedbom je pokazala plesna umjetnica, pedagoginja i koreografkinja Ilijana Lončar. Po odazivu publike dalo bi se zaključiti kako ovaj kulturni program ipak može zaživjeti i postati još jedna dobra tradicija Gradskog kazališta Požega.