Ponedjeljak, 31 Srpanj 2023 11:36

U sklopu Kulturnog ljeta u Kutjevu – likovni susreti “Slikanje uz vino u prirodi” na Vili Vinkomir

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

KUTJEVO - Kulturno ljeto u gradu Kutjevu ide dalje a definitivno je "Slikanje uz vino u prirodi" na Vili Vinkomir jedna od najatraktivnijih aktivnosti u sklopu ove ljetne manifestacije. Ove godine, druge po redu koja održava ovo događanje, u roku od 24 sata od početka prijava, duplo se povećao broj upisanih osoba u odnosu na prošlu godinu, tako da je broj sudionika ukupno 40 koji su se odazvali na slikanje uz Vilu Vinkomir, najviše slikarica, tek dva slikara, koji su došli iz cijelke Požeštine i susjednih gradova, od Orahovice do Našica. Slikali su na štafelajima uz vino, kanapee i zanimljivu glazbu uz savjete i pomoć požeške akademske slikarice Anite Grbavac Jakobović.

Unatoč najavama meteorologa imali su prekrasan sunčani dan s ponekim velikim oblacima koji su im baš dobro došli za motive na slikama. Najviše su za motiv izabrali neizbježnu vilu i vidikovac koji je oznaka ovog područja, obližnje vinograde Kutjeva d.d. i pogled u daljinu Kutjeva i Požeške doline. Neki su uspjeli završiti svoju sliku unutar predviđenih dva sata, pa je uslijedila zakuska, mali odmor i zajednička fotografija, a neki su nastavili sa slikanjem do zalaska sunca.

Sve su odlično organizirale i provele u cijelosti Matea Bilić i Ana Galić, koje su bile oduševljene velikim odazivom slikara i cjelokupnom scenom 40 štafelaja uz Vilu Vinkomir.