Utorak, 18 Srpanj 2023 08:25

Predivnim koncertom i predstavom završile Kazališne ljetne večeri

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Kazališne ljetne večeri trajale su od 8. lipnja do 15. srpnja i u svom programu su nam donijele nekoliko predstava za odrasle, premijere dječjih predstava, stand up show, nekoliko koncerata i večer poezije. Posebnost Kazališnih ljetnih večeri je to da se dio programa održava na vanjskoj pozornici Gradskog kazališta Požega, što svakako pridoda ugođaju. Kazališne ljetne večeri ukupno je posjetilo oko 2.200 ljudi, a posebno veliki interes bio je za koncert Urbana&4.

Posljednje večeri imali su dvostruki program, predstavu i koncert.

Predstava „Puni pansion“ u izvedbi Katarine Baban bila je za odrasle te humorističkog karaktera, gdje glumica glumi čak 18 uloga.

Koncert je održan na vanjskoj pozornici gdje je nastupila Ružica Maurus uz glazbenu pratnju Mateja Podgorščaka i Alena Kovačevića.

„U fotogaleriji koju smo za vas pripremili možete pogledati kako je bilo na predstavi i koncertu, dvostrukom programu, kojim smo zatvorili ovogodišnje Kazališne ljetne večeri. U 18 dana koliko su trajale, večeri je posjetilo oko 2 200 posjetitelja. Kazališne ljetne večeri održavale su se uz financijsku potporu Kazališne kavane, Turističke zajednice Grada Požege i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Hvala svim sudionicima programa, djelatnicima kazališta, medijima koji su nas pratili, Robertu Demi koji je sve ovo zabilježio svojim fotoaparatom; a najviše vama, cijenjena naša publiko jer zbog vas sve ovo i radimo!“ – poručili su iz Gradskog kazališta Požega.

Od 1. rujna 2022. godine do 15. srpnja 2023. godine je napravljeno i predstavljeno trinaest premijernih naslova, to je izuzetan broj i tu su uključene predstave Dramskog studija. Za sve te predstave je bilo potrebno mnogo truda na i iza scene, te je naglasila kako su ponosni na tu brojku. Nova sezona je u pripremi, 1. rujna kreće nova sezona i već imaju spremne nove premijerne naslove. Dodala je kako se posebno vesele jednoj novoj komediji za odrasle „Gostioničarka Mirandolina“, koju ćemo imati prilike vidjeti u listopadu, a u kojoj je Ružica Maurus u glavnoj ulozi.

Izvor: rva.hr