Srijeda, 13 Kolovoz 2014 10:43

Prikazali naučene francuske plesove

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠILO OVOGODIŠNJE POŽEŠKO KULTURNO LJETO  -

POŽEGA – Ove godine Požeško kulturno ljeto trajalo je nešto duže i imalo više kulturnih, folklornih, sportskih, zabavnih i drugih manifestacija više, istakla je ispred organizatora Turističke zajednice grada Požege, Silvija Podoljak, direktorica. - Ove godine doživjeli smo preko 200 sati kulturnog, zabavnog, sportskog i edukativnog programa. IMG 4971Požeško kulturno ljeto je započelo Ivanjskim krijesom koji je uz svoj tradicionalni program ove godine obogaćen 1. Požeškom lampionadom i Sajmom antikviteta. Iste večeri svi okupljeni mogli su uživati i u koncertu Igora Delača te spektakularnom vatrometu na Trgu sv. Trojstva.
Kao zadnja manifestacija Francuski dani u Požegi, u sklopu koje se održavao trodnevni tečaj francuskog plesa, a na samom zatvaranju tridesetak polaznika toga tečaja u dvorani Glazbene škole prikazalo je što je naučilo. Tako smo vidjeli desetak karakterističnih francuskih plesova u izvedbi Požežana i pretežito Požežanki od 17 do 77 godina. Ples zaista može povezati i narode i generacije.
IMG 4974Tom aktivnošću u jedno je spuštena i zavjesa na Požeško kulturno ljeto 2014., a svim sudionicima ovogodišnjih priredbi, organizatorima, ali i Požežanima koji su vjerno dolazili na ovogodišnje priredbe zahvalio se zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić, te tim činom i zatvorio ovu manifestaciju koja tijekom ljeta zabavlja građane već dugi niz godina.