Utorak, 09 Prosinac 2014 10:03

Doček Djeda Božićnjaka: Proslava 20. godina Požeških mažoretkinja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

Pravim spektaklom plesa, glazbe, svjetlosti i video projekcije u Sportskoj dvorani Grabrik Požeške mažoretkinje svojom tradicionalnom Božićnom priredbom i dočekom Djeda Božičnjaka proslavile su svoj 20. rođendan. Brojne koreografije, plesne točke mažoretkinja ali i njihovih gostiju pozdravio je puni Grabrik.

 

Osnovane su prije 20 godina odlukom i pomoći tadašnjeg gradonačelnika Dragutina Štirmera, kojega su pozvale u goste da se zajedno s Marinom Mihelčić, inicijatorom i voditeljicom od samih početaka prisjete tih dana. Čestitkama se pridružio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te i današnji gradonačelnik Vedran Neferović. U znak zahvalnosti povodom 20 godina djelovanja Udruge „Požeške mažoretkinje" gradonačelnik Neferović dodijelio je plaketu Marini Mihelčić, kao zahvalnicu za dva desetljeća njezina predana i uspješna rada na promicanju mažoret plesa, rada s mladima te posebno na promoviranju imena Požege diljem Hrvatske i inozemstva. – Bogatstvo jednog grada je svaka udruga, svaki organizirani način bavljenja slobodnog vremena i aktivnostima koje oplemenjuju život grada, oplemenjuju neku od generacija. Mažoretkinje su vezane uz one najmlađe, a evo već punih 20 godina promoviraju grad Požegu.

 

Uz požeške mažoretkinje tako smo mogli vidjeti i plesne točke Pleterničkih mažoretkinja i Twirling kluba Požega, plesača Plesnog studija Marine Mihelčić, Plesne radionice Ilijane Lončar, Plesnog kluba Boa, Dječjih vrtića Požega i Šareni svijet, Plesni klub Brestovac, ali i mlade gimnastičare GD Sokol. Plesne točke popratili su živom izvedbom tamburaši TS Posegana, a posebno iznenađenje bili su nastupi plesnog dvojca Gabrijele Pilić i Ištvana Varge. Svi skupa u jednom velikom plesu na podiju dvorane dočekali su dolazak Djeda Božičnjaka i njegovu veliku vreću iz koje su izlazili bomboni za sve prisutne.

 

FOTOGALERIJA SA PROSLAVE 20. GODINA POŽEŠKIH MAŽORETKINJA  -