Subota, 19 Rujan 2015 12:47

Pismom kroz Slavoniju uz Ceciliju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

6. GLAZBENI FESTIVAL I REVIJA TAMBURAŠKE GLAZBE BRESTOVAC 2015. -

 BRESTOVAC – Po 6. puta uz pokroviteljstvo općine Brestovac održan je Glazbeni festival i revija tamburaške glazbe Brestovac 2015. Neumorni organizator Stjepan Andrić i Udruga za kulturu, zabavu i turizam Požeška Zlatna dolina ovaj puta ponovno su doveli brojne tamburaške zvijezde, a još više mladim tamburaških zvjezdica za koje ćemo tek čuti. Na otvorenoj pozornici u dvorištu Vatrogasnog doma DVD Brestovac festival je privukao i nekoliko stotina posjetitelja, koji su uz glasno pjevanje poznatih napjeva i uspješnica iz tamburaškog miljea i zaplesali ispred pozornice. Festival je otvorio zamjenik župana Ferdinand Troha.

 Na festivalu su nastupili Tamburaški sastav Srce Bećarsko, a onda sve bolje mlade tamburašice, TS Bećaruše iz Grabarja, koje su kao prave bećaruše za nastupe dodale bećarske šešire. Lucija, Ivana, Danijela, Nikolina i Valentina sve bolje zvuče i bile su iznenađenje večeri. Tamburaši iz Kaptola, Castrum već su poznati publici Požeštine a i šire, a da ne govorimo o TS Bisernica iz Požege koji imaju i desetke svojih autorskih skladbi. Bisernica je pratila i Kristinu Pavlović iz Cerovca, koja je nastupila po 6. puta u Brestovcu i već dobila svoju publiku u Brestovcu. Uz Bisernicu pjevao je i Nikica Oberan, već stari mačak u glazbenim vodama.

 Nekoliko skladbi izveli su TS Zlatna dolina iz Požege, a onda su na pozornicu došle najpoznatije tamburašice Garavuše iz Kutjeva koje su izvele šest svojih uspješnica. TS Zlatni vez iz Petrijevaca uveo nas je s nekoliko skladbi u drugi dio zabavne večeri, kada je svoj cjelovečernji koncert izvela sve popularnija Cecilija. Ona je odlično zabavila posjetitelje, pjevajući od svojih prvih pjesmama, koje su je proslavile na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi, ali i druge svoje uspješnice s hrvatskih festivala. Da ima jako puno svojih fanova vidjelo se po redu koji je čekao fotografiranje s Cecilijom kada je sišla s pozornice. Cijeli program nadahnuto je vodio Boris Benčić, koji je i zapjevao s ponekim izvođačima.

 Treći dio večeri koji nas je uveo u vrijeme iza ponoći, je nastup glazbenog sastava Estrada uz vokalnog solista Igora Ančurovskog, kojemu se pridružila solistica Ana Baketarić, koja se također može podičiti sa nastupom na svih šest večeri brestovačkog festivala. I Ana ima sve više svojih autorskih pjesama, ali odlično interpretira i najpoznatije hitove hrvatske estrade. Iza ponoći Estrada je zasvirala taraban, pa i obvezno kukunješće koje je podiglo sve posjetitelje u veliko slavonsko kolo.

Tekst/foto: Vladimir Protić