Srijeda, 07 Veljača 2018 11:13

Da li su nekome promakli radovi na sportskoj dvorani

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEŠKI SDP REAGIRAO NA POČETAK RADOVA NA SPORTSKOJ DVORANI CESARIĆEVE ŠKOLE -

POŽEGA – Tiskovnu konferenciju s reagiranjem na događanja koja su izašla u medijima oko početka gradnje nove Sportske dvorane uz OŠ Dobriša Cesarić, organizirala je predsjednica GO SDP Požega Tamara Puač. Ona se odmah na početku konferencije pitala da li je požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću promakla činjenica da su počeli radovi na dvorani Cesarićeve škole ili je jednostavno obmanut.

IMG 2843- Nigdje gradonačelnika da se naslika. Da se pohvali građanima što je napokon počeo s radovima na dvorani. Da se pohvali privučenim sredstvima iz europskih fondova i da će za dvije godine djeca napokon imati dvoranu kakvu zaslužuju. Prošlo je i gradsko vijeće, tiho i bez dvorane. Nema hvalospjeva o početku radova, promaknulo mu. Promaknulo i vijećnicima iz redova HDZ-a podsjetiti gradonačelnika da se počelo s radovima na dvorani. Možda gradonačelnik niti nije upoznat sa situacijom iz prosinca prošle godine kada su navodno fakture o izvršenim radovima i ovjerenim situacijama otišle u Ministarstvo regionalnog razvoja koje je te fakture uredno i platilo u milijunskom iznosu bez provjere stvarnog stanja na terenu. Zaboravili mu i izvođači i nadzor na projektu reći da su već do sredine prosinca ispunjavali dnevnike građenja, pisali situacije za izvršene radove koje je nadzor ovjeravao i IMG 2846da su i ispostavljeni i prvi računi. Još u prosincu prošle godine – kaže Tamara Puač, a radovi zapravo započeli tek 15. siječnja.

Izvođači i nadzor, su možda osim gradonačelnika obmanuli i Ministarstvo regionalnog razvoja kojem su dostavili ovjerene fakture i situacije za radove u 2017. a Ministarstvo te iste radove platilo u milijunskom iznosu. Isto to Ministarstvo može aktivirati tu bjanko mjenicu i naplatiti se iz gradskog proračuna. Ili, možda može odlučiti da Požegu vodi neozbiljan gradonačelnik i neodgovorna gradska vlast i dati negativan odgovor za daljnju provedbu projekta i možda će to biti još jedna u nizu kapitalnih investicija koju ćemo morati platiti sami - pita se Tamara Puač o mogućim posljedicama i prisjeća se bivših događanja kada su intervenirale i građevinske inspekcije. SDP će tražiti od nadležnih institucija odgovore.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska