Petak, 20 Veljača 2015 15:11

Ne želi dizati ruku onako kako mu netko naredi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK FRANJO ODOBAŠIĆ IZAŠAO IZ KLUBA VIJEĆNIKA SDP -

Priopćenjem za javnost o svome izlasku iz Kluba vijećnika SDP-a obratio se Franjo Odobašić, koji je na listi SDP-a na izborima za Skupštinu županije bio nestranački kandidat.

- Ovime javnosti i vijećnicima Skupštine Požeško-slavonske županije dajem do znanja da napuštam Klub vijećnika SDP-a i želim do kraja mandata biti nezavisni vijećnik Županijske skupštine.

Ovo mi je treći mandat u skupštini, imam 60 godina i ne mogu više dizati ruku onako kako mi netko zaokruži pojedine točke dnevnog reda na sjednicama.

Primjerice nisam mogao biti suzdržan ili protiv smjene predsjednice Županijske skupštine kad svi znamo dok je ona predsjedala skupštinom da se nije znalo tko pije, a tko plaća. Nadalje kada se glasalo o izvješću o radu župana za šest mjeseci kako da budem suzdržan ili protiv tog izvješća kada pratim županov rad i cijenim njegov trud da županiju izvuče iz ove teške situacije jer nema događanja u našoj županiji na kojemu on nije prisutan. Da se malo našalim, vjerujem kada bi ga bake pozvale na čijanje perja da se on nebi izgovorio. Zatim kako da budem suzdržan ili protiv na točki dnevnog reda osnivanje Srednje škole u gradu Pleternici kad bi moji unuci trebali ići u školu u Požegu iako je do Pleternice svega tri kilometra.

Svoj životni vijek provodio sam na selu i bavljenjem poljoprivredom tako da me svi poznaju kao najglasnijeg borca za selo i problematiku poljoprivrede u Županijskoj skupštini, takav želim ostati do kraja mandata i dizati ruku onako kako mislim da je najbolje za našu županiju.

Tekst/Foto: Vladimir Protić