Petak, 27 Veljača 2015 11:21

Za predsjednika izabran Branko Polić

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

(PROMO ČLANAK) OSNOVANA HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI -

 PLETERNICA – Održana je Osnivačka skupština Hrvatske konzervativne stranke za Požeško-slavonsku županiju a za prvog predsjednika izabran je Branko Polić.

- Cilj Hrvatske konzervativne stranke je aktivno uključivanje mladih u politički život kako naše županije tako i cijele nam Domovine. Mi mislimo da problem ne mogu riješiti oni koji su problem napravili već problem rješavaju sposobni a ne podobni. Svjedoci smo svakoga dana da hrvatska mladost napušta Hrvatsku. Hrvatska se mladost u poslijeratnoj Hrvatskoj razočarala. Ona bježi. Tko ih je učinio spavačima povijesti? Hrvatski studenti su sedamdesetih godina ustajali protiv krvavoga komunističkoga režima. Znali su da ih čeka Lepoglava, Stara Gradiška, 11004000 1560715400835036 514905901 nGoli Otok, Zenica, Foča... ali ustali su! Imali su snage iznutra boriti se za istinu. Znali su da je povijest na njihovoj strani, i bila je. Što je sa studentima danas? Čini mi se da se bune kad im podignu koju kunu u studentskoj menzi, a kada im uništavaju obitelji, državu, kao da ih nije briga. Sebičnost je grijeh. Sebični ljudi misle samo na svoj uski interes koji nema pripadnosti. Budućnost im je stoga samoća. Oni stvaraju prostore vlastite nesreće. Razočarenje je stoga posljedica takvoga stava. Stoga umjesto bijega iz Hrvatske puno kvalitetnije bi bilo dići tu državu na noge. Boriti se za istinu, za posao, za edukaciju, za kvalitetan život moralnoga društva. Ako ne izaberu to, dobiju društvo u kojem ih vode arogantne neznalice. Uza sve navedeno mislim da hrvatski mladi imaju solidne temelje, dobru edukaciju, iz dobrih su obitelji ali im nedostaje hrabrost – rekao je Branko Polić, nakon izbora za predsjednika.

Temelj HKS je pravaštvo u koje je utkan moderni konzervatizam, Domovinski rat i do promjene na bolje samo sa novim ljudima koji imaju znanje i sposobnost, a ne strah, kukavičluk i podobnost. Opći sabor HKS održat će 21. ožujka u Hypo Centru u Zagrebu gdje će im se pridružiti i konzervativci iz Europskog parlamenta u kojemu je i naša članica, a i buduća predsjednica stranke, Ruža Tomašić.

Tekst/Foto: Hrvatska konzervativna stranka