Petak, 06 Ožujak 2015 10:08

Međunarodni dan žena simbol je borbe žena

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

FORUM ŽENA SDP-A POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

Međunarodni dan žena simbol je borbe žena za ljudsku i ekonomsku emancipaciju. Simbol je borbe za ravnopravnost započete prije više od 100 godina. Hrabre žene organizirale su štrajkove, borile su se, radile su i gladovale. Mnoge su životom platile svoja uvjerenja. Ništa ženama nije bilo poklonjeno.

Danas u vremenu ekonomske krize, kada svjedočimo osnaživanju političkih snaga koje odašilju poruke mržnje – moramo ukazati na važnost i vrijednost socijaldemokratskih politika koje jamče uređeno, pravedno, solidarno i razvijeno društvo u kojemu će se svaka pojedinka i pojedinac osjećati sigurno i slobodno ostvariti Ustavom zajamčena prava.

Rodna ravnopravnost za nas nije samo „žensko“ pitanje. To je političko pitanje. To je pitanje svih onih kojima je stalo do društvenog, socijalnog i političkog napretka.

I ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana žena shvaćamo kao nastavak borbe za rodnu ravnopravnost i priliku još jednom ukazati kako zastupamo pluralističko, demokratsko, pravedno i solidarno društvo koje će svim građankama i građanima omogućiti dostojanstven, siguran i kvalitetan život.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Požeško - slavonske županije želi svim građankama sretan Međunarodni dan žena! – stoji u priopćenju koje potpisuje Mihajla Pavković, predsjednica SDFŽ SDP-a PSŽ.

Tekst: Vladimir Protić Foto: ilustrativna fotografija