Petak, 06 Ožujak 2015 21:25

Ivan Đurina za načelnika – „Vašim glasom dovršimo započeto“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

(PROMO ČLANAK) PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE HNS – SDP- HSU ZA ČAGLIN -

 ČAGLIN – Večeras je održan predizborni skup za Izvanredne izbore za općinu Čaglin koalicije stranaka HNS – SDP - HSU. Bira se novi načelnik i članovi gradskog vijeća. Skupu su nazočili uz kandidata za načelnika općine Ivana Đurinu, koji je do sada obavljao dužnost načelnika punih 14 godina, njegov zamjenik Antun Emić, te članovi liste za Općinsko vijeće Čaglina, ali i gosti, saborski zastupnici Zdravko Ronko i Ivica Mandić, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, zastupnik u EU parlamentu Jozo Radoš, predsjednik GO HNS-a Damir Kovačević, i drugi čelnici općinskih i gradskih organizacija stranaka iz koalicije. Gosti su pozdravili skup i obratili se nazočnima dajući podršku listi i kandidatima kolaicije na izborima 08. ožujka.

Svima na skupu koji je održan u dvorani Zadrugara Čaglin predstavili su se kandidati za općinsko vijeće, a nazočnima se obratio kandidat za načelnika Ivan Đurina.

- Dragi stanovnici Čaglina, dragi žitelji cijele naše općine! Na početku Vam od srca zahvaljujem na Vašoj podršci mome radu, Vaša dosadašnja podrška rezultirala je brojnim projektima koje smo zajednički realizirali na dobrobit svih naših susjeda i prijatelja.

I sami dobro znate da smo u dosadašnja tri puna mandata završili sportsku dvoranu kako bi svako naše dijete moglo odraditi sat tjelesnog odgoja, dječji vrtić stavili smo pod krov i omogućili našim mladim obiteljima da rasterećeno skrbe za egzistenciju znajući da je njihovo dijete na sigurnom i toplom. Potičemo demografski razvoj kroz subvenciju za prvo i drugo dijete sa 1.000,00 kuna, a treće i svako naredno sa 2.000,00 kuna, subvencioniramo prijevoz djece i troškove stanovanja srednjoškolaca, stipendiranje studenata, financiramo predškolski odgoj, sufinanciramo rad osnovne škole, vjerske zajednice, mjesne odbore, naše vatrogasce, sportske udruge, crveni križ, Gorsku službu spašavanja, izvukli općinu iz dugova i stvorili uvjete za napredak. Poboljšali smo cestovnu povezanosti među našim selima, izborili smo se da nam izgrade trafostanicu po svim europskim standardima kako bi svaka kuća u selu imala struju.

Tri puna mandata radio sam na tome da općina Čaglin bude mala oaza u kojoj se djeca igraju, roditelji rade, a stari uživaju u plodovima svoga rada i pritom smo sve prepreke savladavali i savladavat ćemo polako i sigurno kao i do sada…

Bio sam i ostajem ponosan načelnik svih građana općine Čaglin, bez obzira na stranačku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost i siguran sam da ćete i u sljedećem mandatu podržati taj smjer razvoja našeg Čaglina.

Tekst/Foto: Vladimir Protić