Ponedjeljak, 06 Travanj 2015 11:21

Tulipanom do sredstava za zakladu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SOCIJALDEMOKRATSKI FORUM  ŽENA SDP U HUMANITARNOJ AKCIJI „OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE“ -

 POŽEGA / PAKRAC – U 60 hrvatskih gradova prije uskršnjih blagdana provedena je humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP, a sa ciljem prikupljanja sredstava za rad Zaklade koja djeluje osam godina. Do sada je Zaklada organizirala 264 akcije upisa u Registar na kojima se upisalo više od 46.000 potencijalnih darivatelja od kojih je više od 44.000 tipizirano. Iz hrvatskog su Registra do danas 44 osobe dobile šansu za život, odnosno provedene su 44 transplantacije matičnih stanica od hrvatskih darivatelja.

Socijaldemokratski forum žena SDP–a je dao veliki doprinos razvoju Registra i ovo je već 5. godina uključenosti u ovu humanitarnu akciju. Ove godine je i Forum žena SDP–a GO Požega razveselio svoje sugrađane sa tulipanima u svim bojama, a građani su ukupno donirali 2.784 kuna. - Požežani su pokazali da su ovakve akcije hvalevrijedne, humane i kroz njih možemo svi zajedno pomoći onima kojima je to najpotrebnije i koji su sada oboljeli od teških bolesti, a kojima je jedina želja da ozdrave. Ulaganjem u Zakladu i podržavanjem njenog rada osiguravamo budućnost i zdravlje za sve nas. Još jedno veliko hvala građankama i građanima bez kojih današnja akcija ne bi bila moguća – rekla je predsjednica požeškog Foruma Martina Vlašić koja je na štandu u pješačkoj zoni grada Požega zajedno s aktivisticama i volonterkama dijelila građanima tulipane i prikupljala sredstva za zakladu.

Humanitarna akcija održala se i u Pakracu, gdje su također građani rado prihvatili tulipan, omiljeni cvijet Ane Rukavine. – Forum žena SDP-a je u Pakracu prikupio 1.100 kuna. Zahvalila bi svima koji su sudjelovali u ovoj humanoj akciji te kupnjom tulipana doprinijeli Zakladi Ana Rukavina – istakla je Mihajla Pavković, predsjednica Foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije koja dodaje da se u Registar može upisati i darivatelj može biti svaka zdrava osoba od 18 do 40 godina života.

Tekst/Foto: Vladimir Protić